Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), Kobane ile dayanışmak, IŞİD ve AKP hükümetinin politikalarını protesto etmek amacıyla 9 Ekim Perşembe günü genel greve gideceğini duyurdu. Eğitim Sen Merkez Yürütme Kurulu tarafından yapılan yazılı açıklamada da "IŞİD ve AKP saldırılarına karşı 8-9 Ekim’de iş bırakılacağı" açıklandı.

KESK: AKP ÜLKEYİ SAVAŞA SÜRÜKLÜYOR!

"AKP’nin savaş politikalarının ve savaş çığırtkanlığının karşısında durduklarını" belirten KESK, genel grev kararlarını internet sitesinden yayınladıkları bir metinle duyurdu. Emekçilerin yaşanan katliamlara sessiz kalamayacağını belirten KESK, savaş tezkeresinin kaldırılması ve IŞİD’in değil Kobane’nin desteklenmesini istediklerini ifade etti.

'AKP İçte ve Dışta Ülkeyi Savaşa Sürüklüyor!’ başlığıyla yayınladıkları metinde KESK, şu ifadelere yer verdi:

''AKP’nin içe ve dışa karşı sürdürdüğü savaş politikaları “savaş tezkeresi” ile birlikte tehlikeli bir tırmanışa geçti. Her geçen gün geriye dönülemez tahribatlar oluşturmaya başladı. Bu politikaların, emekçilere, insanlığa ve halklarımıza hiçbir yararı yoktur. Kobane’de ilerici insanlığın, kendi yaşam hakkını, kadının özgürleşmesini, kendi geleceğini, kendi toprağını savunmak için IŞİD’e karşı verdiği dişe diş mücadele ve onurlu direniş, karanlığa karşı verilen bir insanlık direnişidir. Ortadoğu’da insanlığa yeni ve ilerici bir ufuk açma, yok etme değil, var etme direnişidir.’'

EĞİTİM SEN: İKİ GÜN İŞ BIRAKACAĞIZ

Eğitim Sen Merkez Yürütme Kurulu tarafından yapılan yazılı açıklamada ise, "IŞİD ve AKP saldırılarına karşı 8-9 Ekim’de iş bırakılacağı açıklandı".

“IŞİD çetesinin saldırıları özünde  emperyalizmin Rojava’da halkın kendi kaderini belirleme iradesine yapılan kanlı bir müdahaledir” denilen açıklamada, Rojava kantonlarında kurulan ve insanlığın ortak değerlerine  sahip çıkarak  Ortadoğu‘nun çözümsüz kalan sorunlarına umut olan devrimi  boğma girişimi anlamına gelen kuşatmanın ancak halkların ortak mücadelesi ile kırılabileceği belirtildi.

Açıklamada şunlara yer verildi:

“Emperyalizm halkların bağrına bıçak saplanmak istiyorsa buna karşı halklar da birbirine sahip çıkarak bu hançeri olduğu yerden alacak ve faşizmin göğsüne sağlayacaktır. Bugün günlerdir Kobani halkı ile omuz omuza olduğunu göstermek için sınırda alanlarda olan halka ve emekçilere yönelik AK Parti hükümetinin saldırıları sınır tanımaz boyutlara varmış pek çok kentte sokağa çıkma yasakları konulmuş onlarca insan IŞİD ve AK Parti polisinin saldırıları sonucu yaralanmış, yedi yurttaşımız hayatını yitirmiştir.

“Eğitim Sen olarak bu saldırılar karşısında sessiz kalmayacağız. 8 Ekim 2014’te Eğitim ve Bilim emekçileri olarak, 9 Ekim’de de KESK ile birlikte iki gün süre ile  iş bırakacağız. Tüm emek ve demokrasi güçlerini yasaklara, baskılara ve zulme karşı iş bırakmaya alanlara çıkmaya çağırıyoruz.”