15 Temmuz darbe girişiminin ardından ilan edilen Olağanüstü Hal (OHAL) uygulaması kapsamında kamuda tasfiyeler sürüyor.

Dersim’de açığa alınan 418’i öğretmen 504 eğitim ekçisinin görev yaptığı kurumlara, görevden almalara ilişkin tebligat gönderildi.

Tebligatta, açığa alınan kamu personelinin ‘sokağa çıkma yasaklarını ve terörle mücadeleyi akamete uğrattıkları’ ileri sürülüyor.

Görevden alınan öğretmen ve Milli Eğitim çalışanlarının ‘eğitim ve öğretim hakkını engellediği’ iddiası gerekçe gösteriliyor.

Açığa alma işlemine ilişkin İl Milli Eğitim Müdürü Ali Eyyüpkoca imzasıyla okul müdürlükleri ve kurumlara gönderilen tebligatta skandal gerekçelere yer verildi.

Tebligatta, Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü’nün yazısına ek olarak gönderilen listede yer alan öğretmen ve kamu personelinin açığa alındıkları belirtilerek, adı geçen kişilere tebligatların yapılarak acilen İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne gönderilmesi isteniyor.

'EĞİTİM ÖĞRETİMİ ENGELEMİŞLER' İDDİASI

Tebligatta, açığa alınan öğretmen ve kamu personelleri için şu ifadelere yer veriliyor:

“Listede adı, soyadı ve ünvanı yazılı olanlar hakkında 07/09/2016 tarih ve 73860670/20E.9583020 sayılı makam onayı ile ilimiz okul ve kurumlarında görevli personelin güvenlik güçlerince bölücü terör örgütüne karşı yürütülen iç güvenlik operasyonları ile güvenlik amacıyla alınan diğer tedbirleri ve bazı illerde ilan edilen sokağa çıkma yasağını akamete uğratmak ve eğitim öğretim hakkını engelleyici nitelikte eylemlere katılmaları nedeniyle Milli Eğitim Bakanlığınca ekli listede isimleri yazılı personele açığa alma işlemi uygulanmıştır.”



Milli Eğitim Bakanlığı’nın 11 bin 285 öğretmenin açığa alındığını duyurmasının ardından 950 öğretmenin bulunduğu Dersim’de dün 418’i öğretmen toplam 504 Milli Eğitim çalışanı açığa alınmıştı.

(Kaynak: Evrensel)