Osman Akyol / Demokrat Haber

Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Çalışan Personelin Kılık ve Kıyafetine Dair Yönetmelikte değişiklik yaparak kamuda türbanı serbest bırakan Milli Eğitim Bakanlığı’nın bu uygulamasına tepki olarak Eğitim Sen’in başlattığı “Süresiz Serbest Kıyafet Eylemi” sürüyor. 

Fatih bölgesinde şu ana kadar hakkında soruşturma açılan öğretmen bulunmadığını, söyleyen İstanbul 8 No’lu Şube Eğitim Sekreteri Barış Demirci;

“İnanç özgürlüğü önündeki engelleri kaldırıyoruz, propagandasıyla dinsel bir simge olan türbana kamuda serbestlik getirme hamlesi AKP’nin 4+4+4 ile birlikte eğitim alanında yaptığı en kapsamlı müdahaledir aslında. Laik, bilimsel eğitimi esaret altına almayı amaçlayan kamuda türban düzenlemesi, kılık kıyafet serbestliği, hele de özgürlükçülük olarak asla değerlendirilemez. Çünkü AKP hayata geçirdiği uygulamalarla özgürlükçü değil yasakçı ve otoriter bir parti olduğunu göstermiştir. Seçimler öncesi yaptığı bu düzenleme ile kamuda sadece türbanı serbest bırakan AKP bu tavrıyla liberalliğini de tartışmaya açmış oldu” dedi.

Demirci konuşmasının devamında toplum olarak vehamete kapılmamak gerektiğine de vurgu yaptı.

“Fakat yine de toplum olarak uyanık olmak lazım. AKP’nin “kamuda kıyafet serbestliği“ diyerek,  özgürlük sosuna bulayıp ortaya attığı bu gerici saldırılar karşısında kararlı bir duruş sergilenmeli, AKP’nin neoliberal gerici uygulamalarına karşı birleşik bir mücadele hayata geçirilmelidir.”