Eğitim-Sen Mersin Şube Başkanı Ahmet Antmen, Nevit Kodallı Güzel Sanatlar Lisesi’nde yaşanan kız-erkek ayrımcılığının, tek başına bir müdürün eylemi olarak görülemeyeceğini belirterek, İzmir’de yapılan 18. Milli Eğitim Şurası’nda ‘karma eğitimin kaldırılması’ fikrinin gündeme getirildiğini hatırlattı.

Burada konuşan Eğitim-Sen Şube Başkanı Ahmet Antmen, AKP’nin iktidarda olduğu 8 yıl içinde siyasi kadrolaşmanın eğitimde bir sorun haline geldiğini söyledi.

Antmen, Nevit Kodallı Güzel Sanatlar Lisesi Müdürü İbrahim Tol’un öğretmenlere ‘öğrencilerle aranızda bir kol mesafesi olacak’ demesinin, öğrencilerin giyindiği çizmelere karışmasının, yemekhanenin ve pansiyon giriş kapılarının ayrıştırma çabasının tek başına bu okulun ve idarecinin sorunu ve eylemi olarak görülemeyeceğini kaydetti.

MİLLİ EĞİTİM ŞURASINA DİKKAT

İzmir’de yapılan 18. Milli Eğitim Şurası’nda, karma eğitimin kaldırılması, kız çocuklarıyla erkek çocuklarının ayrı okullarda eğitim görmesi fikrinin ortaya atıldığını söyleyen Antmen, “Eğitimin içeriğinden öğrencilerin tutum ve davranışlarına değin geniş bir alanda küçük adımlarla mukaddesatçı muhafazakâr ideolojinin tohumları atılmaktadır. Nevit Kodallı Lisesi sanat eğitiminin yapıldığı bir okuldur. Ancak Başbakan’ın Kars’ta insanlık anıtı olarak yapılan heykele ucube demesi AKP’nin sanata ve sanatçıya bakış açısını ve eğitime hangi açıdan baktığını gösteriyor” dedi.

TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanı AKP’li Zefer Üskül’ün, ‘Nevit Kodallı Güzel Sanatlar Lisesi’ndeki iddiaların tümüyle mesnetsiz olmadığı izlenimi edindim’ şeklindeki açıklamasını hatırlatan Antmen, Mersin Valiliği’ni, soruşturmayı derinleştirmeye davet etti.

Antmen, öğrencilerin yurt, yemekhane sorunları ile öğretmenleriyle bire bir müzik çalışması yapma haklarının takipçisi olacaklarını da belirtti.

mersin imece