Dünyanın en büyük adliyesi 'övgüsüyle' açılan Anadolu Adalet Sarayı'ndaki hizmet birimlerinde çalışan taşeron işçilerin 3 aydır ücret alamıyor.

Dünyanın en büyük adliyesi olduğu belirtilen Kartal'daki Anadolu Adalet Sarayı'nda çay ocakları, yemekhane ve lokantalarda çalışan taşeron işçiler, 3 aydır ücretleri ödenmediği gerekçesiyle eylem yaptı.

Kartal'daki Anadolu Adalet Sarayı C Blok kapısı önünde toplanan işçiler, "Taşeron çalışma köleliktir. İş ve ücret güvencesi istiyoruz", "Adalet içinde adaletsizlik. Üç aydır ücret alamıyoruz" yazılı pankartlar açtı. Eyleme Büro Emekçileri Sendikası (BES), Kamu İşçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), Yargıçlar ve Savcılar Sendikası (Yargı-Sen) ve Kartal Hukukçular Derneği'ne bağlı avukatlar da destek verdi.

Taşeron işçiler adına konuşan Ayşe Aykan, Anadolu Adalet Sarayı'nda çalıştıkları süre içerisinde bir çok hukuksuzluğa maruz kaldıklarını kaydetti.

3 aydır maaşlarının yatırılmadığını ve dah öncesinde ise maaşlarının geç yatırıldığını söyleyen Aykan, "Ay başında verilmesi gereken maaşlar ay sonunda veriliyordu. Nöbete bırakılan arkadaşlarımızın mesai ücretleri, sigortalarımız gerçek ücretlerinden ödenmiyordu. Son aylarda ise ücretlerimiz gecikmeli de olsa ödenmez oldu. 3 aydır evimize ekmek götüremez olduk" dedi.