Dünya genelinde 140 ülkeden, aralarında otomotiv sanayinin de olduğu imalat sektörlerinde 50 milyon işçiyi temsil eden IndustriALL Küresel Sendikası, Stokholm'de yapılan yönetim kurulu toplantısı sırasında, Türkiye'deki Ford, Tofaş, Renault ve diğer tüm direnişteki metal işçileriyle dayanışma mesajı yayınladı.

İşçilerin taleplerinin, uluslararası çalışma standartları ile garanti altına alınan temel haklar olduğu ve bu taleplerin hayata geçirilmesi konusunda IndustriALL Küresel Sendikasının tüm üyeleriyle beraber çalışacağı ve ayrıca konuyu ilgili şirketlerin genel merkez yönetimleri ile de gündeme getirileceği belirtildi.

IndustriALL Küresel Sendikası'nın yönetim Kurulunda karar altına alınan dayanışma mesajının metni şöyle:

‘’Bizler dünyanın dört bir yanından sendikalar, dünyanın genelinde 50 milyon sanayi işçisini temsil eden IndustriALL Küresel Sendikasının Yürütme Kurulu için 20 Mayıs 2015'de Stokholm'de biraraya geldik.

Türkiye'deki metal işçilerinin eylemlerini büyük bir ilgiyle takip ediyoruz ve burada Türkiye'li kardeşlerimizle dayanışma içinde olduğumuzu açıklamak isteriz.

Geçen Cuma gününden bu yana, binlerce otomotiv işçisi üretimi durdurarak, üye olmak zorunda bırakıldıkları sendikalarından istifa ettiler. Bu işçiler, ILO Sözleşmeleri ile güvence altına alınan, kendi sendikalarını özgürce seçme hakkı ve kendi temsilcilerini ve işyeri temsilcilerini seçme hakkından faydalanmak istiyorlar. Bu işçiler, hiç bir işçinin bu eylemler nedeniyle işten atılmayacağının garantisini ve insan onuruna yakışır bir hayat sürdürebilecekleri yaşanabilir bir ücret istiyorlar.

Bizim üyelerimiz olan sendikalar, Valeo, Fiat, Renault, Ford, Magneti Marelli, Johnson Controls gibi firmalarda ve otomotiv sektörünün genelinde örgütlüler. Üyelerimizle beraber, işçilerin bu haklı taleplerinin hayata geçmesi için mücadele edeceğimizi burada taahhüt ediyoruz.

Türkiye'de direnen metal işçileri ile dayanışma içindeyiz ve herhangi bir polis müdahalesi, şiddet veya işçilerin işten atılmasına güçlü bir şekilde karşı duracağımızı ve bu tarz sorunlar yaşanması halinde ilgili şirketlerin genel merkezleri ile iletişime geçeceğimizi burada duyurmak isteriz.’’

(Demokrat Haber)