Emrah YUSUFOĞLU / Demokrat Haber

İbrahim Dumankaya Holdinge bağlı, DKY Kartal İnşaatında taşeron firma KSC Yapı bünyesinde çalışan kalıpçı, demirci ve sıvacıların dahil olduğu 120’nin üzerinde işçinin maaşlarını alamaması üzerine işçiler iş bıraktılar.

İnşaat İs Sendikası öncülüğünde iş bırakan işçiler şantiye önünde oturma eylemi yaparak, taleplerinin karşılanması için kararlılıkla direneceklerini ifade ettiler.

Demokrat Haber’e açıklamalarda bulununan sendika yöneticileri ise an itibarı ile alanda olduklarını ve uzlaşma sağlanamadığını belirtti.

DKY Kartal şantiyesinde yaşananların İş güvencesizliği, kötü çalışma koşulları, işçi sağlığı ve iş güvenliği alanındaki denetimsizlik sorunlarının yanı sıra taşeronlaşmanın en tipik sonuçlarından biri olduğunu belirten Sendika yöneticileri “Maaşların ödenmesindeki düzensizlik ve ücret gaspı yine işçileri isyan ettirdi.

“İnşaat İşçileri Sendikası işçilerle omuz omuza mücadeleyi yükseltebilmek için direniş alanındaki yerini aldı. Büyük işçi havzalarında, milyonlarca m²’lik inşaatlar işçilerin omuzları üzerinde, onların emekleriyle yükseliyor.

“Daha hızlı ve daha çok kar uğruna işçilerin ücretleri, tatil hakları gasp ediliyor, işçi sağlığı ve iş güvenliği için gerekli tedbirler alınmıyor, işçilerin hayatları, sağlıkları hiçe sayılıyor.

Baskılara ve sömürüye karşı yolumuz direnişten, örgütlü mücadeleden geçiyor. İş bırakan işçilerle birlikte direnişimizi şantiye girişi önüne taşıdık, bekleyişimiz sürüyor” ifadelerini kullandı.