Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) 6 Nisan’da Olağanüstü Genel Kurulu’nu topluyor.

Olağanüstü Genel Kurul yaklaşırken genel başkanlık için iki adayın ismi geçiyor.

DİSK Yönetim Kurulu, 5 Mart 2013 tarihinde yaptığı toplantıda Nisan ayı içerisinde Olağanüstü Genel Kurul’u toplama kararı almıştı.

Evrensel’den Gökhan Durmuş’un haberine göre genel başkanlık için iki adayın ismi geçiyor: Birleşik Metal-İş Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu ve Genel-İş Genel Sekreteri Kani Beko. 

Adnan Serdaroğlu’nun DİSK Genel Sekreterliği’nden istifa etmesinin ardından başlayan tartışmalar sonucunda Genel Başkan Erol Ekici de istifa etmiş, DİSK yönetimi 6 Nisan’da olağanüstü genel kurul kararı almıştı.

Adaylığıyla ilgili soruları yanıtlayan Birleşik Metal-İş Genel Başkanı Serdaroğlu, genel başkanlığa aday olmak istediğini daha önce kamuoyuna duyurduğunu hatırlattı. DİSK’in içinde bulunduğu sıkıntıları atlatması, daha katılımcı ve güçlü bir DİSK yaratılması hedefiyle aday olduğunu belirten Serdaroğlu, “Olabilecek en iyi yönetimi oluşturmaya çalışıyoruz. DİSK’in etkin bir mücadele ortaya koyması için geniş bir birlik sağlanmalıdır. Bu birlik için biz de üzerimize düşeni yapmaktan kaçmayacağız” dedi. Adaylığı henüz netleşmeyen Serdaroğlu, adaylığının bugün DİSK Başkanlar Kurulu’nda netleşeceğini kaydetti.

GENEL-İŞ’İN ADAYI KANİ BEKO

Kani Beko ise geçtiğimiz hafta sonu Diyarbakır’da toplanan Genel-İş Başkanlar Kurulu’nun oy birliği ile genel başkanlığa aday gösterildiğini ifade etti. Başkanlar Kurulunda adayların netleşeceğini aktaran Beko, “Önümüzde 1 Mayıs var. Türkiye işçi sınıfına ve DİSK’e yakışan bir birlik, mücadele ve dayanışma günü kutlaması yapmamız gerekiyor. Bunun için de birliğimizi sağlamlaştırmalıyız” dedi. Adnan Serdaroğlu’nun adaylığını da değerlendiren Beko, “Demokrasilerde bunlar güzel şeyler. Arkadaşların bu işi sahiplenmesi, aday olmaları mutluluk verici bir şey. Bu sıkıntılı süreçte DİSK’in başarılı olabilmesi için insanların elini taşın altına koyması önemli” diye konuştu.