DİSK Olağanüstü Genel Kurulu'nda yapılan seçimde genel başkanlığa Kani Beko, genel sekreterliğe Arzu Çerkezoğlu seçildi.

Beşiktaş Mustafa Kemal Kültür Merkezi'ndeki genel kurulda, genel başkanlık için yapılan ilk tur seçiminde adaylar Genel-İş Sendikası Genel Sekreteri Kani Beko ve Nakliyat-İş Sendikası Genel Başkanı Ali Rıza Küçükosmanoğlu ile genel sekreter adayları Birleşik Metal-İş Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu ile Dev Sağlık-İş Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu almaları gereken 3'te 2 çoğunluğun oyuna ulaşamayınca ikinci tur seçimi yapıldı.

DİSK Genel Başkanlığı için 354 oyun kullanıldığı 2'nci turda Genel-İş Sendikası Genel Sekreteri Kani Beko 280 oy, Nakliyat-İş Sendikası Genel Başkanı Ali Rıza Küçükosmanoğlu 56 oy alırken, 27 oy boş kullanıldı, biri ise geçersiz sayıldı. Bu sonuca göre Kani Beko DİSK Genel Başkanı oldu.

DİSK Genel Sekreterliği için yapılan oylamada ise Devrimci Sağlık İşçileri Sendikası Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu 181 oy, Birleşik Metal-İş Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu ise 161 oy alırken, 10 oy boş kullanıldı bir oy ise geçersiz sayıldı. Bu sonuca göre ise Arzu Çerkezoğlu DİSK Genel Sekreterliği'ne seçildi.

Sonuçlar alkış ve sloganlar eşliğinde karşılandı.

DİSK Yönetim Kurulu üyeliklerine de Alaattin Sarı, Ergün Tavşanoğlu, Metin Ebetürk, Celal Ovat ve Muzaffer Subaşı getirildi. (CNN, Yüksekovahaber)