DİSK Genel Başkanı Kani Beko, İstanbul’da polisin işçilere karşı gaz bombaları ile yaptığı müdahalelere tepki göstererek, polis şiddetini ‘terör’ olarak tanımladı ve müdahaleleri sert bir dille kınadı.

Şişli'de çıkan olayların ardından DİSK Genel Başkanı Kani Beko sendika genel merkezi önünde bir açıklama yaptı. Kendilerine karşı müdahalenin bir terör olduğunu söyleyen Beko, Taksim'e yürümekten şimdilik vazgeçtiklerini ve olaysız dağılacaklarını duyurdu. Başbakan, İçişleri Bakanı ve İstanbul Valisini şiddetle kınadığını söyleyen Beko, polis müdürleriyle konuşup, işçilerin bölgeden sağlıklı bir şekilde ayrılmasını istedi.

Beko, 'terör' dediği polis şiddetine ilişkin olarak da şöyle konuştu:

“İşçilerimize gaz bombası atıldı, bazı arkadaşlarımız yaralandı. Bu arkadaşlarımızı hastanelere götüremedik, çünkü tüm yollar kapalıydı. Ambulanslar bile buralara gelmekte çok zorlandılar.

"Biz defalarca söyledik, geçmişte Taksim'de yaşananların tekrar yaşanmamasını istediğimizi söyledik. Ancak bugün işçi arkadaşlarımızı katledercesine yapılanları kınıyoruz. Türkiye'de demokrasi, insan hakları mücadelesi veren insanlar bu baskıyı, bu terörü hak etmediler. Bunlar bu ülkenin insanları.. Bu insanlara kalkan eller kırılacaktır.”