Soner Aydın / Demokrat Haber

Disk Genel-İş Mersin Şube Başkanı Kemal Göksoy, 30 Mart seçimlerinin ardından MHP'li Büyükşehir Belediyesi’nde yaşanan işten çıkartmaların sonunun gelmediğini ve işten çıkarmalara her geçen gün yenilerinin eklendiğini söyledi.

“HER GÜN YENİLERİ EKLENİYOR”

Konuyla ilgili yaklaşık 3 ay önce Özgür Çocuk Parkı içinde açtıkları direniş çadırı önünde bir açıklama gerçekleştiren Göksoy, “İşten çıkartılmaların önü bir türlü kesilmiyor. Genel sekreterle yaptığımız görüşmede bize ‘Biraz sakin olun. Ortamı germeyin. Başkan işçilerin tekrar alınmasını düşünüyor’ dediler ama  maalesef görüyoruz ki  geçen gün işten çıkartmalara bir yenisi ekleniyor” dedi.

“SAMİMİ DEĞİLLER”

“Kocamaz göreve geldiği günden bu yana yaptığı en iyi iş işçileri işten çıkartmak” diyen Göksoy, ”Bizi avutmaya çalışıyorlar. Söylediklerinde samimi değiller. İşçileri tekrar işe alacağız diyorlar ama öğrendik ki yine 70-80 işçi işten çıkartılmış. Biz diyoruz ki işten çıkartılan işçileri geri alın, işçi çıkartmalara bir son verin ve bizimle diyaloga girin” diye belirtti.

“HUKUKU BİLE TANIMIYOR”

İşe geri dönmek için mahkemeye başvuran ve buradan işe geri dönüş kararı çıkmasına rağmen işçilerin hala işlerine geri dönemediğini kaydeden Göksoy, “İşten çıkartılan işçiler için hukuk işe geri dönüş kararı verdi ancak Kocamaz yargı kararlarını bile dinlemiyor. Kocamaz’ın yaptığı hukuka aykırı bir şeydir. 10 aydır sesimizi duyurmaya çalışıyoruz. Başkanı buradan uyarıyoruz eğer bir dahta içinde gerekli adımlar atılmaz ve işe dönüşler başlamazsa emek ve demokrasi güçleriyle birlikle sokaklara çıkacağız. Belediyeyi ona dar edeğiz” ifadelerini kullandı.

Kocamaz’ın Mersin’i tekpitleştirmeye çalıştığını altını çizen Göksoy son olarak , “Bu kent hepimizin. Bu kenti kimse kafasına göre yönetemez. Bu kenti tektipleştirmeye kimsenin gücü yetmez” diye konuştu.