DİSK 14. Genel Kurulu’nda Konfederasyon Genel Başkanlığına Erol Ekici seçildi. DİSK Genel Sekreteri ise Adnan Serdaroğlu oldu.

Mustafa Kemal Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen DİSK 14. Genel Kurulu’nda DİSK Genel Başkanlığına geçerli 388 oyun 332’sini alan Türkiye Genel Hizmetler İşçileri Sendikası (Genel-İş) Başkanı Erol Ekici seçildi.

Çarşaf liste ile Genel Başkanlık seçimlerine giden DİSK’te yeni Genel Başkan Erol Ekici oldu. Toplam 400 delegenin oy kullandığı Genel Kurul’da Erol Ekici geçerli 388 oyun 332’sini alarak yeni Genel Başkan seçildi. Birleşik Metal-İş Sendikası Başkanı Adnan Serdaroğlu ise Konfederasyonun yeni Genel Sekreteri oldu. Genel Başkan ve Genel Sekreterin dışında Yönetim Kurulunu oluşturacak 7 ismin 5’i de kullanılan oylar sonucu belli oldu. Buna göre, delegelerin kullandığı oyun 3’te 2’sini alan Alı Rıza Küçükosmanoğlu, Alaaddin Sarı, Celal Ovat, Metin Ebetürk ve Muzaffer Subaşı yeni Yönetim Kurulunda yer alacak.

Genel Kurulun ikinci gününde yönetim kuruluna adaylığını açıklayan Arzu Çerkezoğlu ile Ergün Tavşanoğlu ve İsmail Yurtseven ise 260 oy sınırını aşamayarak ikinci tura kaldı. İkinci tur sonrası bu 3 isimden 2’si daha yeni yönetimde yer alacak. (f5haber)