Soner Aydın / Demokrat Haber - Mersin

Dün sabah saatlerinde, otogar esnafının direniş sembolü haline gelen temsili otogar çadırı, Valilik kararıyla kaldırıldı. Kendi çadırını kendisi kaldıran esnaf ise yaşananlar karşısında Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı MHP'li Burhanettin Kocamaz’a “Seni Allah’a havale ediyoruz” diyerek seslendi.

“İNŞAALLAH SON 5 YILIN OLUR”

Otogar esnafı açılan yeni otogardaki yazıhane kira bedellerinin yüksek olduğu gerekçesiyle yeni otogara girmeme kararı almış, protesto amacıyla da eski otogar karşısına kurulan çadırla seslerini duyurmaya çalışmıştı.

Otobüsler Mersin’e girmediği için kurulan çadırda gelen yolcuları ücretsiz servisle Tarsus Terminali’ne taşıyan esnaf, dün sabah Valilik kararıyla gelen TOMA’lar ve otobüsler dolusu çevik kuvvet ekibiyle karşılaştı. Ekipler, Valilik kararını esnafa sunarak çadırın kaldırılmasını istedi.

Kendi rızalarıyla çadırı toplayan esnaf adına bir açıklama yapan Mersin Şehirlerarası Otobüs ve Yazıhane İşletmecileri Derneği Genel Sekreteri Veli Tol, “Milyonlarca lira vererek her Cuma bizim cumamızı kutlayan Burhanettin Kocamaz’a halk adına sesleniyorum; Cuman hayırlı ve uğurlu olsun. Bu mübarek günün sabahında bu halkı yoksulluğa sürükleyen zihniyetinden dolayı seni Allah’a havale ediyoruz. Biz burada halkı mağdur etmemek için ücretsiz olarak Tarsus otogarına götürüyoruz. Hiçbirimiz Kocamaz’ın dediği gibi ne devleti mağdur ediyoruz ne de belediyeyi zarara sokuyoruz. Burhanettin Kocamaz’ın bizi çektiği sahaya hiçbir zaman gelmedik, gelmeyeceğiz. Biz bu çadırı Mersin’de halkı karşı karşıya getirmek isteyen zihniyetteki Burhanettin Kocamaz’ın oyununa gelmemek adına kurduk. Huzuru korumak için de kaldırıyoruz. Ama kendi rızamızla kaldırıyoruz. Zannetmesin ki Kocamaz, bu çadır kalkınca bu halk gidecek. Bu halk burada durmaya devam edecek. Burhanettin Kocamaz; Cuman hayırlı olsun. İlk 5 yılın, inşallah son 5 yılın olur” diye konuştu.

“İDDİANI KANITLA, MAL VARLIĞIMIZ SENİN OLSUN”


Mersin Otobüs Yazıhaneleri Kooperatif Başkanı Ramazan Avcı ise yeni otogar ihalesini alan Şimşek Group Yönetim Kurulu Başkanı Halit Şimşek’in iddialarına yanıt verdi. Avcı, “Yeni otogarı alan firma, Mersin’deki acenteler, belediyeden 10-15 bin liraya yer kiralayıp firmalara 125 bin liradan kiraya verip 625 bin lira para almış. Eski garajda sistem buymuş. Bu iddiaları ortaya atanlara sesleniyorum; bunu kanıtla. Yıllık kazancı 50 bin lira dahi değil bu yazıhanelerin. Sen bu 625 bin lirayı kanıtla, buradaki tüm arkadaşlarım adına söz veriyorum; bütün mal varlığımızı sana bağışlayacağız. Yalanla yanlışla insanlara suç atmak hoş değil. İnsanlar burada namusu ekmeği için mücadele ediyor” dedi.

Açıklamaların ardından kurdukları çadırı toplayan esnaflar, söz verdikleri temsili otogar açılışının bugün saat 14:00’te çadır olmadan yapılacağını belirtti.