Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş (Dicle EDAŞ) Şanlıurfa'daki Bakım, Onarım ve Arıza işlerinde çalışan bir gurup işçinin, Asgari Ücret Komisyonu'nun belirlediği asgari ücret maaş farklarının Eksim Yatırım Holding tarafından ödememesi, yol ve yemek ücretlerinin karşılanmaması ve 55 gündür maaş alamamaları sebebiyle başlattıkları grev üçüncü günde de devam etti.

25 Şubat tarihinde Şanlıurfa Yeşildirek Mahallesi'nde bulunan elektrik dağıtım merkezinde iş bırakma grevine başlayan işçiler, yaptıkları açıklamada, ücret farklarının yüzde otuz olmasına rağmen, Eksim Holding tarafından taşeronlaşmaya gidilmesinden kaynaklı, ücret farkı olan haklarının ödenmediği belirtildi.



Şanlıurfa merkez, Suruç, Viranşehir, Akçakale, Halfeti, Harran'da greve giden işçiler, şirkette 900 işçinin ağır ve tehlikeli iş koşullarında çalışmaları sebebiyle, mevcut yönetmeliğe göre asgari ücretten yüzde 60 daha fazla maaş almaları gerektiği halde haklarını alamadıklarını belirtiler.

İşçiler, Eksim Holding yönetim kurulunun kendilerine verilen vaat ve sözleri yerine getirene kadar greve devam edeceklerini belirtiler.



Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş (Dicle EDAŞ) 2013 yılında Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Kalkınma Bakanı Yılmaz ile Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mendi Eker'in katılımıyla Eksim Yatırım Holding'e devredilmişti. Doğu ve Güneydoğu’daki birçok il ve ilçenin elektrik dağıtım ağını kontrol eden şirket, daha önce de borçlarını ödeyemeyen binlerce aboneyi ve çiftçilerin elektriklerini kesmekle tehdit etmişti. (Abdurrahim Aydın / Demokrat Haber)