Denizli’de DEBA tekstil fabrikasına kredi borçları nedeniyle İş Bankası tarafından ipotek konuldu. İşveren ipoteki gerekçe göstererek çalışanları işten çıkardı ve hiçbir haklarını vermedi. Gerekçe olarak fabrikanın bütün varlığının ipotekli olmasını gösterdi. Ama başka isim altında işveren Denizli'de etkin bir iş yürütüyor. İşçilerden yaklaşık 21 yıl çalışandan 10 yıl çalışana kadar olan var. Hiçbirinin kıdem tazminatları ve son 10 aylık maaşları ödenmedi.

 

İşçiler dün TEKSİF sendikası öncülüğünde bir yürüyüş ve açıklama yaptılar. Sendika binasından Bayramyeri’ne kadar (altı yüz metre) bir yürüdüler.

 

Bayramyeri’nde yapılan açıklamada Teksif Sendikası Denizli Şube Başkanı Recep Oktay, “Haklarımızdan vaz geçilmesi bekleniyorsa aldanıyorlar. Biz, ‘ya adalet, ya kıyamet’ diyoruz” dedi.

 

Recep Oktay, işveren Esat Sivri’nin yaklaşımlarının mücadelelerinin boyutlarını belirleyeceğini söyledi.  Oktay, işverene, “bir an önce hakkımız olan maaş alacaklarımız ve kıdem tazminatlarımızı derhal ödeyin” diye seslendi.

 

DEMOKRAT HABER