Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası (BTS) üyeleri, ''Ayrımcılık ve Keyfi Uygulamalara Karşı, Haklarımız için Yürüyoruz'' sloganıyla 11 Mayıs'ta 6 ilden Ankara'ya yürüyüşe başlayacak.

İstanbul- Haydarpaşa Gar binasındaki BTS İstanbul 1 No'lu Şube'de düzenlenen basın toplantısında konuşan BTS Genel Başkanı Yavuz Demirkol, TCDD yönetimini eleştirerek, demiryollarının 155 yıllık kurumsal işleyişinin bir kenara bırakıldığını ve çalışanlar arasında yandaşlık ilişkisi üzerinden ayrımcılık yapıldığını savundu. TCDD yönetiminin keyfi ve adaletsiz uygulamaları bulunduğunu da ileri süren Demirkol, demiryolcuların taleplerinin üyesi olduğu sendikaya göre değerlendirildiğini de savundu.

Sendika yöneticilerinin ve üyelerinin, kamuoyu oluşturmak ve toplumu bilgilendirmek amacıyla ''Ayrımcılık ve Keyfi Uygulamalara Karşı, Haklarımız için Yürüyoruz'' sloganıyla bir yürüyüş gerçekleştireceğini de dile getiren Demirkol, yürüyüşün 11 Mayısta Edirne Kapıkule, Gaziantep, İzmir Basmane, Kars, Samsun ve Diyarbakır garlarından başlayacağını, 16 Mayıs’ta da Ankara'da TCDD Genel Müdürlüğü önünde son bulacağını ifade etti.

Demirkol, ücret adaletsizliğinin giderilmesi, sendika ve üyelerine karşı uygulanan ayrımcılığa ve keyfiliğe son verilmesi, esnek ve kuralsız çalışmaya son verilmesi, ek ödemelerdeki adaletsizliğin giderilmesi gibi taleplerini de sıralayarak, yürüyüşün ardından sendikanın talepleri dikkate alınana kadar da oturma eylemi yapmayı planladıklarını söyledi.

CUMHURİYET