DEDAŞ'ta yersiz sürgün

DEDAŞ'ta yolsuzluk yapanlar değil, itiraz edenler sürgün edildi...

 

Elektrik Mühendisleri Odası (EMO), KESK, ESM ve Tes-İş Diyarbakır Şube Yöneticileri, çalıştıkları Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş.'den (DEDAŞ) gerekçesiz olarak farklı illere tayin edildi. 18 Ekim tarihli bir tebliğ ile altı çalışan sürgün edildi.

 

EMO Şubeleri yaptıkları ortak açıklamayla, Türkiye Elektrik Dağıtım A.Ş. (TEDAŞ) Teftiş Kurulu Başkanlığı'nın yolsuzluğu raporlarla tespit ettiği, DEDAŞ Yöneticileri hakkında savcılığa suç duyurusu talebinde bulunulduğu halde DEDAŞ Yöneticileri yerine duruma itiraz edenlerin cezalandırıldığını ifade etti.

 

SÜRGÜNÜN NEDENİ BASIN AÇIKLAMASI MI?

Personelin, üç ay önce Diyarbakır’da yaşanan elektrik kesintileri nedeniyle yapılan basın açıklamasına katılmaları ve açıklamayı EMO Diyarbakır Şube Başkanı İdris Ekmen okumuş olması nedeniyle sürgün edildiği iddia ediliyor.

 

EMO Şubelerinin ortak açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

 

“Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı başta olmak üzere TEDAŞ ve DEDAŞ‘ı derhal bu sürgün kararnamelerini geri almaya; çalışanların, emek ve meslek örgütlerinin sesini kısmaya çalışmak yerine ülkenin enerji sorunlarını çözmek, yolsuzluk ve usulsüzlükleri önlemek için mesai harcamaya çağırıyoruz.”