Kapatılan Denizli Basma (Deba) Fabrikası işçileri uğradıkları mağduriyetlerin giderilmesi için herhafta düzenledikleri eylemlere devam ediyor.

 

Bu hafta kendilerini zincirlere bağlayarak meydana yürüdüler. İnsanlık tarihinin en utanç dönemlerinden birisinin kölelik dönemi olduğuna işaret eden işçiler, “bu sistemi tarihte mücadeleleriyle paramparça ettiklerini, bugün kölelik düzenine özenmenin yeniden hortladığını, işçi haklarının ve çalışma şartlarının köle düzenine özenin bir göstergesi olduğunu” söylediler.

 

Bugün kendilerine 'köle' denilmese de 'işgücü' denilerek insan olarak unutulmalarının, insani haklarının göz ardı edilmesinin dilinin kurulduğunu söyleyen işçiler, "işgücü değil insanız" diye slogan attılar.

 

Mevcut hukuk sistemi içinde bütün davalardan haklı çıktıklarını ancak yine de haklarını alamadıklarını söyleyen işçiler, bunun kölelik döneminden farkını birinin kendilerine anlatmasını istediler.

 

Bu yürüyüşlerinin de bu döneme özenenleri protesto amacı taşıdığını, tarihte nasıl zincirler parçalandıysa bu zincirleri de parçalayacaklarını ve haklarını alacaklarını belittiler.

 

DEMOKRAT HABER