Denizli'de 3 yıldır alamadıkları 10 aylık maaş ve kıdem tazminatları için iki yıldır mücadele eden Denizli Basma Sanayii (DEBA) işçileri, "Her yer DEBA, her yer TAKSİM, her yer DİRENİŞ" diyerek Taksim direnişinin kendi direnişlerine güç kattığını söyledi.

Her pazar günü DEBA fabrikası önünde toplanan işçiler, bu pazarki eyleminde "Her yer DEBA, her yer TAKSİM, her yer DİRENİŞ" pankartı açarak Taksim direnişine destek oldular.

“SAĞIR SULTAN DUYDU AMA”

İşçiler adına konuşan Abdullah Tekin, Taksim direnişinin DEBA işçilerinin direnişine güç kattığını söyleyerek, "İki yıldır 10 aylık maaşlarımızı ve kıdem tazminatlarımızı almak için direniyoruz. Denizli’nin sokakları, Ankara, İstanbul, İzmir demeden hak mücadelemizi her zeminde sürdürdük. Sesimizi sağır sultan duydu ama bazı sultanlar hala duymuyor. Biz sesimizi duyurana, hakkımızı alana kadar mücadelemizi sürdüreceğiz. Haksızlığa, talana, yağmaya karşı direniş gösteren günlerce sokaklarda direniş var diye haykıran Taksim direnişçileri bizim mücadelemize güç katmıştır. Bizler bu mücadele ile öğrendik ki bizlerin kazanabilmesi bugün sokaklara alanlara çıkan ve direnen halkın mücadelesiyle başarıya ulaşacak. Esat Sivri ve İş Bankası'nı bir kez daha uyarıyoruz, gasp ettiğiniz hakkımızı size bırakmayacağız. Direne direne kazanacağız" dedi. (Orhun Çoban / Denizli)