Hükümetin hazırladığı teşvik paketi sermaye çevrelerinden sevinçle karşılanırken, Denizli’de mağdur işçiler 'haklarımızı koruyacak bir paketi de bize hazırlayın' dediler.

 

Her hafta sonu Denizli Pazar Meydanı'nın da gasp edilmiş kıdem ve maaş haklarını almak için haykıran DEBA işçileri, şu ana kadar hem hukuki, hem siyasi, hem idari mercilerin kendilerine bir çözüm üretemediğini belirterek, "Biz buradayız, hakkımızı alana kadar da burada olacağız. Artık kimse bizden sessizlik beklemesin, biz haklıyız, biz kazanacağız" dediler.

 

Teksif Sendikası'ndan Pazar Meydanı'na, sloganlar atarak yürüyen işçiler bu hafta iş cinayetlerini kınayıp teşvik paketine ilişkin görüşlerini belirttiler.

 

İş cinayetlerinde dünyanın en kötü ülkeleri arasında Türkiye'nin de yer aldığına işaret eden Teksif işçileri, bunun kader değil, devletin ve hükümetlerin işçiye yaklaşımının bir sonucu olduğunu belirttiler.

 

“İşçiler iş cinayetlerinde 10'ar 10'ar, 20'şer 20'şer ölürken sessiz kalanlar, sermayeye teşvik paketleri açıklanırken sevinç çığlıkları atıyor. Bizlerse haklarımızı almak, uğradığımız haksızlığı duyurmak için günlerce, aylarca haykırırken gözler kör, kulaklar sağır, ağızlar dilsiz şekilde bizi yok saydılar. Ama mutlaka bizi görecekler, duyacaklar ve konuşacaklar. Çünkü biz vazgeçmeyeceğiz" dediler.

 

İşçiler haftaya tekrar buluşmak için sözleşerek meyandan ayrıldılar.


Demokrat Haber