Çal ilçesinde bir grup çiftçi, bir eşeğin semerine ve boynuna astıkları, mazot zammını ve hükümeti eleştiren sloganların bulunduğu pankartlar ile çalınan kaval eşliğinde ilçe meydanına yürüdü. Çiftçiler daha sonra parkta yaptıkları basın açıklamasında, kamuoyunun dikkatini mazot zamlarına çekmek için böyle bir eylem yaptıklarını kaydetti.

Grup adına açıklamayı okuyan Osman Onur, dünyada en pahalı benzini ve mazotu Türkiye'nin kullandığını belirterek, ''çiftçiler, kamyoncular, dolmuşçular mazotu 3 lira 200 kuruştan kullanırken, gemiciler, yatçılar neden ucuza kullanıyor? Bu ayrımcılık neden? Ucuz kullananlar Allah'ın kulu, pahalı kullananlar ise gavurun kulu mudur? Tarım ülkesiyiz ancak tarım ve hayvanları dışarıdan ithal eder hale geldik. Bizlerin bağlı olduğu ziraat odaları ve şoförler oda başkanları nerede ve neden ses çıkarmıyorlar?'' diye konuştu.

Protesto sırasında çiftçiler ayrıca, mazot zammının geri alınması talebini içeren ve 10 metre uzunluğunda olduğu belirtilen, imzaların bulunduğu dilekçeyi açtılar. Çiftçi Osman Onur, topladıkları imzaları Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile TBMM'ye göndereceklerini söyledi.

CİHAN