Bakırköy Belediyesine bağlı taşeron BYUAŞ firmasında çalışan 3 işçi Belediye-İş 2 No’lu şube de örgütlendikleri için işten atıldı. Sendikaya üye olan bir işçi ise hayvan barınaklarına sürüldü.

Belediye-İş 2 No’lu Şube’nin  Bakırköy Özgürlük Meydanı’nda yaptığı açıklamaya Türk-İş Marmara Bölge Temsilcisi Faruk Büyükkucak, Tüm-Bel-Sen 1 No’lu Şube Başkanı Kadri Kılıcı, HDP İstanbul Milletvekili Levent Tüzel, HDP Milletvekili Aday Adayı Nilgün Tunçcan Ongan ve direnişte olan Ülker işçilerinin yanı sıra pek çok sendika ve siyasi parti temsilcisi katıldı.

Bakırköy Belediyesinin şirketi olan BYUAŞ işçilerini örgütlediklerini ifade eden Belediye-İş 2 No’lu Şube Başkanı Erol Özdemir, Çalışma Bakanlığından yetki aldıkları halde belediyenin kendilerini dikkate almadığı bilgisini verdi.

‘EMEK EN YÜCE DEĞERDİR’ DEMEK YETMİYOR

Sadece anayasal haklarını kullandıkları için işçilerin işten atılmasına ve sürgün edilmesine tepki gösteren Türk-İş Marmara Bölge Temsilcisi Faruk Büyükkucak, “CHP’nin Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, her ortamda söylediği bir söz var; CHP’li belediyelerin tamamında çalışan her işçi, her emekçi sendikaya üye olacaktır. Ama gelin görün ki Bakırköy Belediyesinde sendikalaşmaya öncülük eden işçi arkadaşlarımız işten atılıyor” diye konuştu. 

CHP’nin parti binalarında “Emek en yüce değerdir” yazılı pankartların asılı olduğunu belirten HDP İstanbul Milletvekili Levent Tüzel de, “Bunların asılı durması yetmiyor. Bugün Türkiye işçi sınıfının hali ortada. Bütün işçilerin emekçilerin aldıkları ücretlerin nasıl pula döndüğü de ortada. Üstüne üstük buna karşı mücadele etmesini beklediğimiz bir sosyal demokrat yönetim anlayışının belediye çalışanlarına bu şekilde davranması kabul edilemez. Onlar Bakırköy halkından oy isterken halkçı, demokratik, katılımcı, emeğe değer veren bir yönetimi getireceklerini vadettiler” dedi. 

Açıklamada, belediyenin sözleşme masasına oturmaması halinde 20 Mart’ta greve çıkılacağı açıklandı. (EVRENSEL)