CHP il binası ile Konak Belediyesi önünde direnen işçilere, bugün sabaha karşı polis ve zabıta ekipleri müdahale etti.

CHP İl Başkanı Tacettin Bayır’ın kendisine verdiği sözü tutmaması üzerine önceki gün CHP il binası önünde direnişe başlayan Batıgül Tunç, polis ve zabıtaların müdahalesine maruz kaldı. Tunç’a destek veren iki kişi gözaltına alındı. Ayrıca dün gece Konak Belediyesi önünde direnen işçilere de müdahale yapıldı. İşçilerin tüm malzemelerine el konuldu.

Buca Belediyesi’nin işten çıkardığı Batıgül Tunç ve 6 arkadaşı, CHP İl Başkanı Tacettin Bayır’ın “bir işe yerleştirileceksiniz” sözü üzerine direnişe son vermişti. 6 işçi, çeşitli yerlerde işe yerleştirildi ancak Batıgül Tunç ise hala işsiz. Tunç, bunun üzerine önceki gün CHP il binası önünde eyleme başladı. Tunç ve destek verenler bugün sabaha karşı polis ve zabıtanın müdahalesine maruz kaldı. Bütün malzemelere el koyan polis, iki kişiyi gözaltına aldı.

Öte yandan bugün iş güvencesi ve sendika hakkı için günlerdir Konak Belediyesi önünde direnen işçiler de müdahale ile karşılaştı. Polis ve zabıta, işçilerin pankart, battaniye ve jeneratör gibi tüm malzemelerine el koydu.

ETHA