Devrimci İşçi Sendikası Konfederasyonu (DİSK) Genel Başkanı Süleyman Çelebi geçen hafta CHP Mersin il binasını basarak eylem yapan işçilerin sorunlarını görüşmek için Mersin'e geldi.

Mersin'de CHP'li Yenişehir Belediye Meclis üyesi Serhat Dövenci'ye ait Akdeniz Çivi Fabrikasında çalışırken sendikalı oldukları gerekçesiyle işten atıldıkları öne sürülen işçiler geçen hafta CHP Mersin il binasını işgal etmiş eylem 19 saat sonra polis operasyonu ile sona ererken şikayetçi olunmaması üzerine işçiler serbest bırakılmıştı.

DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi ise işçilerin sorunlarını görüşmek için Mersin'e geldi.

Çelebi, Akdeniz Çivi Fabrikasının sahibi CHP'li Yenişehir Belediye Meclis üyesi Serhat Dövenci ve diğer taraflarla görüşmek için CHP Mersin İl Başkanı Yılmaz Şanlı'nın muhasebe bürosuna gitti. Çelebi'yi büro girişinde CHP İl Başkanı Yılmaz Şanlı karşıladı.

“OLUMLU BİR SONUÇ ÇIKMASINI UMUT EDİYORUM”

Görüşme öncesi gazetecilerin sorularını cevaplayan Çelebi, Geçtiğimiz günlerde CHP il binasında yapılan işçi eylemi ile ilgili olarak Mersin'e geldiklerini söyledi.

Hem fabrika sahibi hem de işçi temsilcileri ile görüşeceğini ifade eden Çelebi, "Konuyu değerlendireceğiz. Görüşmeden olumlu bir sonuç çıkmasını umut ediyorum." diye konuştu. Görüşme basına kapalı gerçekleşti.