"Senin hayatın senin teknolojin" diyen bilgisayar sektörünün önde gelen firmalarında Casper'da, Birleşik Metal-İş Sendikası'na üye oldukları için işçiler işten atıldı. Sendika, "Senin hakların beni ilgilendirmez mi" diye soruyor.

İSTANBUL- 40 metrekarelik bir ofiste işe başlayıp, 2007 yılında istanbul Ümraniye’deki 40 milyon dolarlık üretim tesisi ile gündeme gelen Casper'da bu defa sendika düşmanı yönüyle gündemde.

Casper'da işçilerin büyük çoğunluğu Birleşik Metal-İş Sendikası'na üye oldu. Çoğunluğunu sağlayan sendika, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na TİS yetkisi için başvuruda bulundu. Bakanlık yaptığı incelemenin ardından 26 Ocak 2011 tarihinde sendikaya yetki verdi. Sendikanın işyerinde yetkiyi aldığını öğrenen işyeri yönetimi, sendika üyesi iki işçiyi işten attı.

Sendika yönetimi işyeri yönetimiyle birçok kez görüşme talebinde bulunmasına rağmen, yanıt alınamadı. Birleşik Metal-İş Senrikası yaptığı açıklamada, "Casper’i Casper yapan, İstanbul/Mecidiyeköy’deki 40 metrekarelik küçük bir ofisten, milyonlarca dolar yatırım yapabilen, bir o kadar ciroya ulaşabilen bir şirket haline gelmesini sağlayan, o küçücük ofisten buyana alınteri döken çalışanlardır. Şimdi Casper, çalışanlarını, sırf sendikaya üye oldukları için işten çıkarmaya kalkmaktadır" denildi.

MÜŞTERİNİN HAKLARI VAR, YA İŞÇİNİN?

Sendika, "Casper müşterisine ürettiği bilgisayarları 'senin hayatın senin teknolojin' diye pazarlamaktadır. Peki bu bilgisayarları üreten işçisine ne demektedir? 'Senin hayatın, senin hakların beni ilgilendirmez' mi? Sendikamız başta atılan işçiler olmak üzere, tüm üyelerimizin haklarını sonuna kadar koruyacaktır. Casper çalışanlarının iradesinin arkasında durmaya devam edecektir" dedi.