Sendika, dava açmaya hazırlanıyor.

Birleşik Metal-İş Sendikası'na üye oldukları için işten atılan Casper işçileri, İstanbul Ümraniye'de bulunan fabrika önünde direnişe geçti.

PATRON KAPIDA BEKLİYOR

Casper Bilgisayar işçilerinin, sendikanın çağrılarını kulak vermezken, işyerinde de bazı değişiklikleri gidiliyor.

İşçiler, sendikada yaptıkları toplantıda, servislerin demir parmaklıklar arkasına alındığı, patronunu artık mesai bitiminde kapıda beklediğini ifade etti. Casper işçileri, direnişlerine de artık fabrika önüne taşıdı. İşçiler, "haklarını alana kadar bu direniş devam edecek" diyor.

SENDİKA DAVA AÇACAK

Birleşik Metal-İş Sendikası ise yaptığı açıklamada, "Yetki tespiti geldiği günden itibaren işyeri yönetimiyle birçok kez görüşme talebinde bulunmamıza rağmen, yanıt alınamadı. İşyeri yönetiminin diyalogdan kaçan tavrı, sonuçta işçilerin işten atılmasına kadar vardı.

İşyerinde çalışma barışı isteniyorsa; işçilerin sendikalaşma hakkına saygı duyulmalı ve atılan işçiler geri alınmalıdır.

Birleşik Metal-İş Sendikası olarak elbette sendikalı oldukları için haksız yere işten çıkartılan arkadaşlarımızın haklarına sahip çıkacağız, yasal girişimlerimizi yapıp davalarını açacağız" denildi.

ETHA