DİSK ve Birleşik Metal-İş Sendikası yöneticileri sendikalı oldukları için işten atılan ve fabrika önünde direnişe geçen Casper işçilerini ziyaret etti.

DİSK Örgütlenme Dairesi Sekreteri Ali Rıza Küçükosmanoğlu ve Birleşik Metal-İş Sendikası Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu, Ümraniye'deki direnişte olan Casper işçilerine destek ziyareti gerçekleştirdi.

"Bundan böyle sendikalıyız" yazılı pankartın açıldığı eylemde sık sık "Direne direne kazanacağız", "Baskılar bizi yıldıramaz", "Casper işçisi boyun eğmeyecek", "İş ekmek yoksa barış da yok" sloganları atıldı.

Birleşik Metal-İş Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu yaptığı açıklamada, Kocaeli'nde direnişte olan D.S.C. Otomotiv işçilerine ziyaret gerçekleştirdiklerini anlattı.

Fabrikalarda sendikalaşarak anayasal haklarını kullanmak isteyen işçilerin tehdit altında olduğunu ifade eden Serdaroğlu, Türkiye'de sendikalaşmanın bedelinin işten atılma olduğunu söyledi.

“BURADAKİ İŞÇİLERİ DE GÖRÜN”

Libya'dan gemilerle Türkiye'ye getirilen işçiler için sevindiklerini belirten Serdaroğlu, Başbakan'a şöyle seslendi: "Siz dünyadaki işçileri kurtarırken buradaki işçileri de kurtarmayı hiç aklınızdan geçiriyor musunuz? Biz sizlere bırakmayız ama siz yine de bir düşünün. Oradaki işçilerin de bu sermaye saldırılarından kurtulma ihtiyacı hissettiklerini de görün."

“SENDİKAL GAZ SIKIŞMASI”

Başbakan Tayyip Erdoğan'ın Ortadoğu'da yaşananlara ilişkin "Siyasi gaz sıkışmasıdır" sözlerini hatırlatan Serdaroğlu, "Oradakini öyle değerlendiriyorsanız, bilin ki bir gün burada sendikal gaz sıkışması olursa, bunun altında sizler kalırsınız" diyerek Başbakan'a seslendi.

Serdaroğlu, Türkiye'de 30 yıldır bir hegomanya oluşturulduğunu ifade ederek, bu düzenin Kaddafi'nin, Mübarek'in düzeni gibi çatlamak üzere olduğunu söyledi ve ekledi: "Demek ki baskıyla, tehditle, sindirmeyle, açlıkla terbiye edilerek bu düzen çok fazla devam ettirilemiyor."

Serdaroğlu, işverenle görüşme talebinde bulunduğunu ancak yanıt alamadığını belirtti.

“CESUR BİR SAVCI YOK MU BU ÜLKEDE?"

Türkiye'deki hukuk sistemini eleştiren Serdaroğlu şöyle konuştu: "Bu ülkedeki hukuksuzluğa dur diyecek bir Allah'ın kulu yok mu? Ben cesur bir savcı, bir hakim arıyorum. Bu hukuksuzlukları, bu anayasal aymazları yola getirecek, cezalandıracak, bir başkasına da örnek olacak cesur bir savcı yok mu bu ülkede?"

Serdaroğlu, Casper işvereninin tutumundan vazgeçmemesi durumunda fabrika önünün panayır yerine döneceğini söyledi.

DİSK Örgütlenme Dairesi Sekreteri Ali Rıza Küçükosmanoğlu ise, işçilerin adaletsizlik ve hukuksuzluğa karşı direndiklerini ifade ederek, DİSK olarak işçilerin yanında olacaklarını belirtti.

ETHA