Birleşik Haziran Hareketi, özelleştirmeye karşı 400 küsur gündür direnen Yatağan işçileriyle dayanışma için Tünel’den Galatasaray Meydanı’na yürüdü. Binlerce kişinin katıldığı yürüyüşte, AKP’nin hırsız ve işçi düşmanı politikalarına karşı birlikteliği ve mücadeleyi yükseltme çağrısında bulunuldu.

Fırat Haber Ajansı’nda (ANF) yer alan habere göre, özelleştirmeye karşı direnen Yatağan işçilerine bir destek de İstanbul’dan geldi. Birleşik Haziran Hareketi öncülüğünde Tünel’de bir araya gelen binlerce kişi, Yatağan işçilerine Galatasaray Meydanı’na yaptıkları yürüyüşle destek verdi. “Diren Yatağan İstanbul seninle” pankartının açıldığı eylemde, binler hep bir ağızdan, “Hırsız, Katil, AKP”, “Yatağan işçisi yalnız değildir”, “İşçi düşmanı katil AKP”, “Bu daha başlangıç mücadeleye devam” sloganları atıldı.



'AKP DÖNEMİNDE 15 BİN İŞÇİ HAYATINI KAYBETTİ'

Birleşik Haziran Hareketi adına sözü Osman Öztürk aldı. Bu ülkede 30 yıldır kamu kurumlarının özelleştirildiği, peşkeş çekildiğine dikkat çeken Öztürk, özelleştirmenin işçiler için işsizlik ve yoksulluk anlamına gelirken, bazıları için ise daha fazla rant, hırsızlık demek olduğunu hatırlattı. 

Osman Öztürk’ün konuşmasının ardından açıklamayı Özge Akman okudu. Satışı gerçekleştirilen Yatağan Termik Santrali’nin şirkete devir işleminin tamamlanması üzerine, Yatağan işçilerinin Santrali kapatarak o gün bugün özelleştirmeye karşı direndiklerini hatırlattı. Yatağan işçisinin sadece kendi haklarını için değil tüm toplum adına da mücadele ettiklerini belirten Akman, “Gün işçilerin meşru mücadelesinde yer alma günüdür” dedi.

AKP iktidarı boyunca tam 15 bin işçinin hayatını kaybettiğine dikkat çeken Akman, bundan ders çıkartmayan hükümetin denetimleri arttıracağına, çalışma alanlarını bir bir özelleştirdiğini, taşeronluğun önünü açtığını ve devlet kontrolünün dışında bırakmak istediğini aktardı. Hakkını arayan işçilerin ise işten çıkartıldığını, ekmeğinin elinden alındığını vurgulayan Akma, artık bu gidişata dur demenin zamanının geldiğini vurguladı. Akman, herkesi, piyasacı talan ekonomisine, özelleştirme yağmasına, zorba ve düşmanlara karşı yola çıkan herkesi Birleşik Haziran Hareketinin düzenlediği forumlara katılma çağrısı yaptı.