Halkların Demokratik Kongresi (HDK), sendikalı oldukları için işten atılan ve 190 gündür direnişlerini sürdüren Billur Tuz işçilerine destek amacıyla ‘Billur Tuz Kullanmıyoruz’ kampanyası başlatıyor.

 

Çiğli Atatürk Organize Sanayi Bölgesi’nde kurulu Billur Tuz fabrikasında çalışan 54 işçi, sendikaya (Tek Gıda İş) üye oldukları için 2 Şubat tarihinde işten çıkarılmışlardı. İşçiler o günden bu yana işe geri alınana kadar fabrika önünü terk etmeme ve direnişi sürdürme eylemi yapıyor.

 

Halkların Demokratik Kongresi de (HDK), 190 gündür direnişlerini sürdüren Billur Tuz işçilerine destek amacıyla ‘Billur Tuz Kullanmıyoruz’ kampanyası başlatıyor. Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Emek Meclisi’nin aldığı karar doğrultusunda 11 Temmuz 20012 saat 19:00’da Özkanlar Migros önünde yapılacak basın açıklaması ile başlatılacak kampanya, HDK bileşenleri eliyle tüm Türkiye’ye yaygınlaştırılacak.

 

Kampanya süresince HDK bileşenlerinin örgütlü olduğu yerleşim yerlerindeki alışveriş merkezleri önünde, çarşılarda, pazarlarda bildiriler dağıtılacak, stickerlar hazırlanacak, afişler asılacak ve işçiler işe alınıncaya kadar ‘Billur Tuz Kullanmıyoruz’ kampanyası sürdürülecek.

 

"BİLLUR TUZ ATAR ATAR ATAR"

Halkların Demokratik Kongresi (HDK), hazırladığı bildiride, “Yıllardan beri Billur Tuz fabrikası işçi sağlığı yönünden hiçbir teftişe tabi tutulmamıştır. Fabrikanın esas işlerini yapan bölümleri taşerona devredilerek daha ucuz işgücü ile iş güvenliği tedbirlerinin gereklerinden kaçınarak yüzlerce işçinin hayatı riske atılmıştır. Yaşam hakkını savunmak için Billur Tuz kullanmıyoruz. Taşeronlaştırmaya karşı Billur Tuz kullanmıyoruz” ifadeleri kullandı.

 

HDK, kampanya süresince “Billur Tuz işçileri sendikalı oldukları için Billur Tuz atar atar atar” sloganını öne çıkaracak. (Yurtsuz.net)