BİÇDA (Bilişim Çalışanları Dayanışma Ağı) tarafından farklı sektörlerde çalışan, grev ve direnişte bulunan işçilerin bir araya geldiği "Şimdi Söz İşçinin" başlığı altında forum düzenlendi.

İşçiler sorunlarının ortaklaştığı ve farklı yönlerini ortaya koyarken kendi öz örgütlerini yaratmaları ve farklı  sektörler ve konumdaki işçilerin   daha sıkı bağlar kurarak sermaye sahipleri ve devlete karşı daha güçlü mücadele yöntemlerini geliştirmeleri yönünde harekete geçmeleri gerektiğini ifade ettiler.

BİÇDA (Bilişim Çalışanları Dayanışma Ağı) tarafından farklı sektörlerde çalışan, grev ve direnişte bulunan işçilerin bir araya geldiği "Şimdi Söz İşçinin" başlığı altında forum düzenlendi.

Kadıköy TAK'da (Tasarım Araştırma Katılım Merkezi'nde) yapılan forum Tüm Emek Sen üyesi eski Dora Otel işçisi Esin Gülüm ve Kaç Bize Gel dayanışmasında bulunan plaza çalışanı İbrahim Seymen tarafından sunuldu.

Forum sırasında pek çok grev, direniş, eylemden görüntülerin verildiği slaytta sanat da unutulmamış sınıf mücadelesini anlatan pek çok dünya sanatçısının eserlerine de görüntüde yer verilmişti.
Foruma Netaş işçisi İbrahim Yazgan, Hilton Otel işçisi, Çınar Otel işçisi Alpaslan Yalçın'ın konuşmalarının ardından Direnişteki Şişe Cam İşçileri  gönderdikleri bir videoyla katıldı.

Direnişteki Swiss Otel işçilerinden Olgun Yıldız direnişe destek çağrısı yaparken Dora Otel işçilerinin onlara destek için beş dilde hazırlamış oldukları pankart sürpriziyle karşılaştı.

Çapa Hastanesi taşeron işçilerinden Taş-İş-Der yöneticilerinden Kadir Ağsu taşeron çalışmaya karşı 2012 yılında yapılan direniş deneyimi ve sürmekte olan mücadeleyi aktardı.

Direnişteki Beşiktaş Belediyesi işçilerinden Tekin Şahin, Zonguldak Maden Işçilerinden 90 grevini yaşamış Recep Adıgüzel, İnşaat İş Sendikası Başkanı Mustafa Adnan Akyol'un söz almalarının ardından, Fransa'da inşaat işçileri olarak çalışan Iki Türk işçisi ile canlı bağlantı yapılarak oradaki grev ve işgal süreci hakkında bilgiler aktarıldı.

Yine ABD İşçiler Birliği Sendikası'ndan Steve Zaltzer ile canlı bağlantı yapılarak Amerika'daki işçi sınıfının durumu eylemleri ve mücadele biçimi konuşuldu. Türkiye'deki işçi sınıfının durumu hakkındaki görüşleri alındı. Grevdeki Swiss Otel bahçe işçileriyle dayanışma için destek eylemi yapılacağı bilgisi paylaşıldı.

Bursa'da başlayan ve tüm otomotiv sanayiye yayılan metal işçileri de deneyimlerini paylaşmak üzere forumdaydı.

İşten atılan Odeobank'ta taşeron çalışmayı  mücadeleyle ve dayanışmayla sonlandırdıklarını aktaran Volkan Kahyalar, Hastane Bilgi İşlem işçileri, Çağrı Merkezi çalışanları, Plaza Eylem Platformu'ndan büro çalışanları, Market ve Mağaza çalışanları, Kaç Bize Gel diyen büro çalışanlarının sorunlarını ve deneyimlerini paylaşmalarının ardından BİÇDA adına Işıl Işık beyaz yakalıların kendilerini işçi görmediklerini bunu işten atmaları yaşadıktan sonra anlayabildiklerini ve çalıştıkları sektöre has ayrıntıları aktardı.

Ankara ve İstanbul'daki eylemlerde yer alan TEKEL işçisi Metin Aslan ve Dora Otel işçisi Zafer Cengiz örgütlenme ve mücadele deneyimlerini aktardı.

1 Mayıs'a iki gün kala yapılan forumda konuşma yapanlar ve tüm katılımcıların ağırlıklı olarak 1 Mayıs'a yönelik düşünceleri İstanbul'da Taksim'de olunması gerektiği yönündeydi ve Bakırköy'e gitme kararı eleştirilerek sınıf mücadelesinin geriye çekilmeye çalışılması olarak değerlendirildi.

Forumdan çıkan sonuç ise sendikal mücadelenin yetersizliği, çok farklı iş kollarından, konumlardan işçiler olmalarına karşın pek çok ortak soruna sahip oldukları ve iş kolu, iş konumu, mavi yaka beyaz yaka, kadrolu taşeron demeksizin kendi öz örgütlenmesini oluşturması  bir araya gelerek daha güçlü bir mücadeleyi hayata geçirerek işçi sınıfının kurtuluşa ulaşmasını sağlayacak mücadele biçimlerinin gerçekleştirilmesi, dayanışmaların güçlendirilmesi yönünde oldu.