Beşiktaş Belediyesi’nde “güvenlik soruşturması” gerekçesiyle işten atılan 30’a yakın taşeron işçi belediye önünde eylemlerine devam etti.

İstanbul Beşiktaş Belediyesi’nde “güvenlik soruşturması” gerekçesiyle işten atılan 30’a yakın taşeron işçisinin, belediye binası önünde başladığı “İşimizi geri istiyoruz” oturma eylemi devam ediyor. 6 gündür eylemleri süren işçiler, “Beşiktaş belediyesi işçine sahip çık” yazılı pankart açtı. 
 
Burada açıklama yapan işçilerden Erkan Pelit, hiçbir gerekçe olmadan 2 Nisan gününden itibaren işten atılmaya başlandıklarını hatırlatarak, “Gruplar halinde işten atıldık. Gerekçe olarak 696 sayılı KHK ile ‘Güvenlik soruşturmaları’ ve ‘arşiv taraması’ önümüze sürüldü. İşten atılmalar hukuksuz olarak gerçekleşmiştir” dedi. 
 
DİSK Genel-İş Sendikası İstanbul 1 Nolu Şubesi’nin kendileriyle ilgilenmediğini ileri süren Pelit, “Sendikalardan muhatap bulmadığımız gibi işin asıl sorumlusu belediye yetkililerinden de muhatap bulamıyoruz” dedi. “Beşiktaş Belediyesi taşeron işçileri olarak direnişlere yabancı değiliz” diyen Pelit, “Kendilerini ‘sosyal demokrat’ olarak gören bir belediyede 5 yıl içinde yapılan üçüncü kıyımdır. Daha önce işimize direnerek geri döndük, mücadelemizle tekrar döneceğiz” şeklinde konuştu.
 
Pelit, “696 sayılı KHK ile işten atılan taşeron işçilerin geri alınmasını istiyoruz. İşten çıkarılan arkadaşlarımızın hiçbir hak kaybına uğramadan aynı şekilde işlerine geri dönmelerini istiyoruz” diye konuştu.
 
Açıklamanın ardından işçiler oturma eylemlerine devam etti.