"Sendikalı olacağız" dedikleri için işten atıldıklarını söyleyen Boğaziçi Elektrik Dağıtım A.Ş. (BEDAŞ) işçileri, direnişlerinin 166’ncı gününde Galatasaray Meydanı’nda bir araya geldi. İşçiler Galatasaray Meydanı'ndan BEDAŞ Genel Müdürlüğü önüne bir yürüyüş gerçekleştirdi. Eyleme çeşitli siyasi partiler ve demokratik kitle örgütleri de destek verdi.

AÇLIK GREVLERİ HATIRLATILDI, TALEPLER KABUL EDİLSİN DENİLDİ

BEDAŞ önünde Enerji-Sen Genel Başkanı Kamil Kartal konuşma yaptı . Kartal konuşmasına açlık grevlerinin 52’nci gününe geldiğini hatırlatarak başladı ve “Haklı talepleri için bedenlerini ölüme yatırdılar. Devlet sorumluluğunu yerine getirerek açlık grevindekilerin taleplerini dikkate almalı ve yerine getirmelidir” dedi.

'YÜRÜTÜLEN MÜCADELE İŞÇİ SINIFININ ÖZGÜRLEŞME MÜCADELESİDİR'

Kartal, "BEDAŞ direnişi için çözüm süresini yokuşa sürerek bitirebileceklerini zannettiler, ancak direniş 166 gündür ilk günkü kararlılığıyla sürmeye devam ediyor. Kazanıncaya kadar hem hukuki hem de fiili mücadeleyi sürdüreceğiz, yürütülen mücadele işçi sınıfının özgürleşme mücadelesidir," açıklamasında bulundu.

HİLMİ YARAYICI: BEDAŞ İŞÇİLERİNİN HER ZAMAN YANINDAYIZ

Kartal’ın konuşmasının ardından ise Hilmi Yarayıcı söz aldı. Yarayıcı, işçilerin direnişini selamlayarak şunları söyledi: “Direnişlerinin 166’ncı gününde olan BEDAŞ işçileri, Adana’da TEDAŞ işçileri nasıl kazandıysa burada da öyle kazanacak. BEDAŞ işçilerinin bu haklı ve onurlu direnişlerinin her zaman yanında olmaya devam edeceğiz.”

'EKMEĞİMİZİ, İŞİMİZİ GERİ ALANA KADAR DİRENECEĞİZ'          

Direnişteki işçiler adına basın açıklamasını ise Arif İnan okudu. İnan 166 gün önce maaşlarının zamanında yatmamasına karşı “Sendikalı olacağız” dedikleri için işten çıkarıldıklarını ifade etti. Taşeron çalıştırmanın işçi düşmanlığı olduğuna dikkat çeken İnan, Koşuyolu Hastanesi’nde çalışırken başka bir hastaneye sürgün edilen Ziya İncedere’nin çadır kurarak başlattığı direnişte yalnız olmadığını dile getirdi.

166 gündür onurlu bir yaşam için direndiklerini söyleyen İnan, haksızlığın ve zulmün karşısında direnmenin en onurlu şey olduğunu belirtti. İnan, “Ekmeğimizi, işimizi geri alana kadar direnişe devam edeceğiz” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Açıklamaların ardından eylem, Hilmi Yarayıcı ve Kazım Koyuncu Kültür Merkezi’nin müzik dinletisi eşliğinde çekilen halaylarla son buldu. (sendika.org)