İSTANBUL- Cumartesi günleri ve resmi tatillerde 110 kuruşa çalıştırılan PTT işçileri, "Artık yeter" dedi. KESK'e bağlı Haber Sen'in çağrısıyla Beyoğlu Tünel'de meydana gelen PTT emekçilerine, çeşitli meslek örgütleri ve işten atılan taşeron PTT işçileri destek verdi.

Taksim'e doğru yürüyüşe geçen PTT çalışanları, "İnsanca çalışmak istiyoruz", "Zafer direnen emekçinin olacak", "İstanbul uyuma postacına sahip çık", "Hak verilmez alınır zafer sokakta kazanılır" sloganları attı.

Taksim Postanesi önüne gelen emekçiler, posta güvercinleriyle Başbakan'a, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı'na ve Posta Müdürlüğü'ne uyarı mektubu gönderdi.

İşçiler adına açıklama yapan posta dağıtıcısı Ferhat Apsin, PTT işçilerinin dayanacak gücünün kalmadığını, işten çıkarmalarla birlikte iş yüklerinin arttığını ifade etti.

Dağıtıcıların hakaret ve dayağa maruz kaldıklarını ifade eden Apsin, "Personel eksikliğini; fazla çalıştırma, hak gaspları, cumartesi ve bayram çalışmaları ile çözmeye çalışan PTT yönetimini bir kez daha uyarıyoruz" dedi. PTT Bank adı altında yeni bir yapılanmaya gidildiğini hatırlatan Apsin, bu yapılanmanın tüm giderlerinin kefalet sandığındaki paralardan karşılandığını dile getirdi.

Apsin, kefalet sandığı paralarının hak sahiplerine ödenmesi gerektiğini söyledi. Apsin, kamuoyuna şöyle sesledi:

"Zamanında gelmeyen mektuplarınızın, faturalarınızın, kargolarınızın, kayıtlı ve kayıtsız gönderilerinizin gecikmesinden, biz posta emekçileri olarak sorumlu değiliz. Sorumlu olan iş yükünü sürekli artıran ve işgücünü azaltan PTT yönetimidir."

KESK Genel Başkanı Döndü Taka ise, tüm çalışanların insanca yaşam için hepbirlikte mücadele etmesi gerektiğini belirtti. "110 kuruşa 1 saat çalışmayı kabul etmiyoruz" diyen Taka, PTT işçilerinin sadece insanca yaşam ve insanca çalışma koşulları istediklerini vurguladı. Direnişteki taşeron PTT işçilerini Haber-Sen'de örgütlenmeye çağırdı.

Tüm emekçileri 3 Nisan'da güvencesiz çalışmaya karşı Ankara'da yapılacak mitinge çağıran Dev Sağlık-İş Başkanı Arzu Çerkezoğlu, sermayenin tüm emekçileri güvencesizliğe ve insanlık dışı çalışma koşullarına mahkum ettiğini, buna karşı mutlaka birlikte mücadele verilmesi gerektiğini söyledi.

TTB Merkez Konsey Üyesi Hüseyin Demirdizen, İstiklal Caddesi'ndeki eylem trafiğini hatırlatarak, "Şu 2 saatlik süre içinde emekçilerin sesini dinlediniz. Sesimize kulak vermeyenlere nasıl bir cevap vereceğimizi yaklaşan seçimler öncesi gösteriyoruz" dedi.





ETHA