“25 yaşına kadar olan gençlerimizin Genel Sağlık Sigortası (GSS) kapsamındaki sigorta prim borçlarını siliyoruz” diyen Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan, 3,3 milyon kişinin bundan yararlanacağını belirtti.

Elvan, Mersin Erdemli Öğretmenevinde muhtarlarla yaptığı toplantıda gençlere yönelik çok sayıda düzenleme yaptıklarını söyledi. 25 yaşına kadar olan gençlerin genel sağlık sigortasındaki kapsamındaki sigorta prim borçlarını sileceklerini belirterek şunları söyledi:

“Gençlerimizin sigorta prim borçları vardı ve bunları ödeyemiyorlardı. 25 yaşına kadar olan gençlerimizin genel sağlık sigortası kapsamındaki sigorta pirim borçlarını siliyoruz. Bununla ilgili yasa teklifimizi TBMM'ye sunmuştuk. 2 gün önce Plan ve Bütçe Komisyonundan geçti. İnşallah Meclis Genel Kurulundan da geçecek ve gençlerimizin genel sağlık sigortası primi borçlarını sileceğiz ki 3 milyon 300 bin gencimiz bundan yararlanacak ve toplam 3,6 milyar liralık devletin alacağından, tahsilatından vazgeçmiş oluyoruz. Dolayısıyla özellikle gençlerimizin bu alandaki borçlarını siliyoruz."

(Kaynak: Al Jazeera)