ŞİŞLİ’de Ataması Yapılmayan Öğretmenler Platformu (AYÖP) üyeleri, hükümetin 55 bin öğretmen ataması sözünün yerine getirilmesini isteyerek, AK Parti Şişli İlçe Başkanlığı önüne yürüdü.

Ataması Yapılmayan Öğretmenler Platformu (AYÖP) üyesi 50 kişilik grup, Cevahir AVM önünde bir araya geldi. Grup, “Ücretli öğretmenlik kaldırılsın, Öğretmenler atama istiyor”, “Öğretmen: 3 ücretli köle”, “Eğitime Fransız bakan”, “Kara tahtamız kara bahtımız olmasın” yazılı pankart ve dövizler taşıdılar. Grup daha sonra “Direne direne atanacağız”, “ Susma haykır, atama haktır” sloganları atarak AK Parti Şişli İlçe Binası önüne kadar yürüdü. Gruba yoldan geçen bazı araç sürücüleri de korna çalarak destek verdi.

44 BİN ÖĞRETMENİN ATAMASI NE ZAMAN YAPILACAK?


AK Parti ilçe binası önünde öğretmenler adına açıklamayı okuyan Sinem Tunçal, ataması yapılmayan 300 bin öğretmen olduğunu ve halen eğitim fakültelerinden binlerce öğrencinin mezun olduğunu belirterek, "Seçim döneminde 55 bin öğretmen ataması sözü verilmesine karşı 11 bin öğretmen ataması yapıldı. Geriye kalan 44 bin öğretmen ataması ne zaman yapılacak” dedi.

Öğretmen atamalarının biran önce yapılmasını isteyen Tunçal, “Söz verilen öğretmen atamaları Şubat ayı içinde yapılmalı. Tüm öğretmenlerin atanması için acilen bir program hazırlanmalı ve uygulamaya başlanmalıdır. Verilen sözler tutulmadıkça, çözüm için adım atılmadıkça ve öğretmenleri aldatma geleneği sürdükçe Ataması yapılmayan ve güvencesiz eğitimciler olarak sesimiz daha gür çıkacaktır” diye konuştu.

Basın açıklamasının ardından kendi besteledikleri şarkıları okuyan öğretmenler, bir yıl boyunca yaptıkları gösterilerin yer aldığı kartonlara yapıştırdıkları gazete ve mizah dergi küpürlerini direklere bağladıkları iplere astılar.