Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) üyelerinin, Kızılay'a çıkan dört ana caddeden biri olan Gazi Mustafa Kemal Bulvarı'ndaki eylemleri sürüyor. İstanbul'dan gelenler ise hala Tren Garı'nda bekletiliyor. Her iki grup da sokakta sabahlayacak.

 

KESK'in Ankara'da yapmak istediği eylem İçişleri Bakanlığı genelgesi ile yasaklanırken, pek çok kentten KESK'lilerin gelişi engellendi. Ankara'da bulunan emekçiler ise sabah saatlerinde Ziya Gökalp Caddesi ve Gazi Mustafa Kemal Bulvarı olmak üzere iki noktada toplandı. Mersin'den gelenler İçkale Oteli önünde toplanırken, İstanbul'dan gelenler Tren Garı yakınlarında durduruldu.

 

Ziya Gökalp ve İçkale Oteli önünde bulunanlar, bir süre sonra GMK Bulvarı'na gelirken, burada yüzlerce kişi yolu trafiğe kapatarak oturma eylemine başladı. İstanbul grubu ise yürüyüşe geçtiğinde polisin gaz bombalı ve tazyikli su ile müdahalesine maruz kaldı. Müdahaleden sonra yeniden toplanan KESK üyelerinin bekleyişi sürüyor. Ateş yakan emekçiler, yağmur altında eylemlerini sürdürüyor.

 

GMK Bulvarı'ndaki eylem de sloganlarla devam ediyor. Burada KESK üyelerinin yanı sıra, siyasi parti ve demokratik kurumlar da bulunuyor. Ayrıca BDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel ile CHP milletvekilleri Süleyman Çelebi ve Hüseyin Aygün, emekçileri ziyaret ederek destek verdi.

 

Eylemde, 4+4+4 kademeli eğitim yasasına tepki öne çıkarken, "Çocuk gelin istemiyoruz", "Gerici faşist eğitime hayır", "Çocuk işçiliğine hayır" yazılı dövizler taşınıyor. Yağmur altında yapılan eylemde yasaya karşı sloganların yanı sıra "Baskılar bizi yıldıramaz", "Yılgınlık yok direniş var" sloganları atılıyor. Ateş yakan emekçiler burada sabahlayacak.

 

Bu arada, zaman zaman polis, eylemin yasa dışı olduğu yönünde duyurular yapıyor. Yüzlerce kişi, bu duyurulara "Faşizme karşı omuz omuza" sloganı ile karşılık veriyor. (etha)