Yüksel Caddesi'ndeki "İşimizi geri istiyoruz" eyleminin 327’nci gününde polis "kademeli zor kullanma" uyarısında bulundu, eylemciler ise açıklama yapmakta ısrar etti.

Kanun Hükmünde Kararnamelerle (KHK) ile ihraç edilen akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça'nın açlık grevi 207'nci gününe girdi. Özakça'nın eşi Esra Özakça ise 131'inci gününde açlık grevini sürdürüyor. Kamu emekçilerinin Yüksel Cadde’sinde başlattıkları "İşimizi geri istiyoruz" eylemi ise 327'nci gününde devam etti.

Eylemciler, Yüksel Caddesi'nde bulunan ve halen polis barikatlarıyla çevrili olan İnsan Hakları Anıtı'na yürümek istedi. Ancak, eylemcilerin önü Konur Sokak ile Yüksel Caddesi’nin kesiştiği noktada kalkanlar ile bekleyen polislerce kesildi.

Polis tarafından engellenen eylemciler, "Nuriye ve Semih'in açlık grevi eylemi 207'ncı gününde, Nuriye Semih işe geri alınsın" pankartı açtı ve "Nuriye Semih işe geri alınsın" sloganları attı.

Slogan atılmasıyla birlikte müdahale eden polis, pankartları yırttı ve eylemcilere, “Eğer dağılmazsanız kademeli olarak zor kullanmak durumunda kalacağız” şeklinde uyarıda bulundu. Açıklamayı yapmakta kararlı olan eylemciler, polis zoruyla Konur Sokak’ın sonuna kadar itilerek uzaklaştırıldı.

Eylemciler, daha sonra sloganlar ve alkışlar eşliğinden alandan ayrıldı. (Kaynak: Mezopotamya Ajansı)