Kamuda on binlerce emekçinin açığa alınması ve ihraç edilmesine karşı İstanbul, İzmir ve Diyarbakır’dan yola çıkarak Ankara'ya 3 koldan yürüyen Kamu Emekçileri Sendikası (KESK) üyelerinin 15 Ekim’de Ankara’da düzenleyeceği miting Ankara Valiliği tarafından yasaklandı.

Önce izin verilen mitinge son gün öğleden sonra güvenlik gerekçesi ile konulan yasağa karşı basın toplantısı düzenleyen KESK Eş Genel Başkanı Şaziye Köse, '"Ankara her türlü etkinliğe kapalı hale getirilmiştir. Kınıyoruz. Yasaklar, meşru ve fiili mücadelemizi engelleyemecektir" dedi.

'GÜVENLİK GEREKÇESİNİN İNANDIRICILIĞI YOK'

Yürüyüş kollarında olan KESK üyelerinin Ankara'ya geleceğini ifade eden Köse, "Bedeli ne olursa olsun açığa almalara, ihraçlara karşı çıkmaya ve arkadaşlarımızın görevlerine dönmesi için mücadeleye devam edeceğiz" diye konuştu.

Köse, "Güvenlik gerekçesinin bir inandırıcılığı, karşılığı ve gerçekliği bizim nezdimizde yoktur. Tek gerçeklik, ortada bir AKP darbesi vardır ve temel hak ve özgürlüklerin kullanımı yasaklanmıştır. Mitingimizin yasaklanmasını şiddetle kınıyor, protesto ediyoruz" dedi.