THY'de 13. güne giren grev nedeniyle Genel Müdürlük binası önünde bekleyen çalışanları, Alevi dernekleri ziyaret ederek grevci işçilere etli pilav ve ayran dağıttı.

Alevi Dernekleri Federasyonu, Alevi Bektaşi Federasyonu, Pir Sultan Abdal Kültür Merkezleri, Hubyar Sultan Alevi Kültür Derneği ile Şahkulu Sultan Vakfı’ndan gelen üyeler Hava-İş’in Genel Müdürlük önündeki grev gözetleme noktasını ziyaret ederek, etli pilav ile ayran ikramında bulundular.

Gazetecilere konuşan Alevi Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Hüsniye Takmaz grevde bulunan sendika üyeleriyle dayanışma halinde olduklarını söyledi.

Takmaz, burada dağıttıkları "lokmaların" bir sevgi göstergesi olduğunu ifade ederek, "İnancımız gereği, sevgimiz ile hoşgörümüzü, inancı, etnik kimliği ya da siyasi görüşü ne olursa olsun insanlarla paylaşmayı, kendimize bir görev olarak görüyoruz. Onun için bugün buradayız" diye konuştu.

'GREVİ MAHKEME KARARIYLA KIRMAYA ÇALIŞIYORLAR'

Hava-İş Sendikası Başkanı Atilay Ayçin, yarın direnişlerinin birinci yılının tamamlanacağını söyledi. Greve destek veren kişilerle birlikte olduklarını kaydeden Ayçin, "13 gündür süren grevimizin yasa dışı eylem olduğu gerekçesiyle mahkemelere başvurdular. Bu grevi yasal zeminde, fiili engellemelerle kıramadıkları için mahkeme kararlarıyla kırmaya çalışıyorlar. Burada sendikayı çalışanla karşı karşıya getirmeyi amaçlıyorlar" diye konuştu.

Alevi derneklerine verdileri destekten dolayı teşekkür eden Ayçin, "Türkiye'de kendi inançları ve felsefelerine uygun mücadele eden alevi derneklerini yanımızda görmek gerçekten bizi hem duygusal etkilemiş, hem mücadelemize katkı sunmuştur. Kendileri her zaman bizim yanımızda olmuşlardır. 305 arkadaşımızın direnişinde ve grevimizde bizi yanlış bırakmamışlardır" ifadesini kullandı.