İGDAŞ’a bağlı taşeron bir firmada çalışan sekiz işçinin, başkanlığı öngören anayasa değişiklik referandum için ‘Evet’ çalışması yapan AKP’lilere, ‘Hayır’ oyu kullanacaklarını söyledikleri gerekçesi ile işten atıldığı öne sürüldü.

İşlerine son verilen işçiler, CHP Sancaktepe İlçe Başkanı Alper Yeğin’i ziyaret ederek yaşadıklarını anlattı.

İşçilerin Yeğin’e aktardıklarına göre, işlerinin son verilmesinin tek gerekçesi referandumda ‘Hayır’ oyu kullanacak olmaları.

BirGün’den Burcu Cansu’nun haberine göre, İşçiler İĞDAŞ’a bağlı Saitoğulları taşeron firmasında Şile’nin Sarıkaya Köyü’nde çalışırlarken yanlarına referandum için ‘evet’ çağrısı yapan AKP’liler yanaşıyor. İşçilere selam vererek, referandumda kullanacakları oyu soruyorlar. İşçiler ‘hayır diyeceğiz’ dediğinde otobüstekiler şaşırıyor, işçiler de ‘Bu memlekete demokrasi yok mu, biz hayır diyeceğiz. Ak Partiliyiz ama bu gidişatı beğenmediğimiz için hayır oyu kullanacağız’ diyor. Otobüstekiler ‘İĞDAŞ bizim şirketimiz, siz bizim ekmeğimizi yiyorsunuz hayır veremezsiniz’ diye çıkıyor ve işçilerin aracının plakasını alıp gidiyor...”

‘HAYIR’ DEMİŞSİNİZ İŞİNİZE SON VERİLDİ

“Büyükşehir Belediyesi’nde araç plakası vardır ve o araca bağlı çalışan elemanların isimleri kayıtlıdır” diyen Yeğin, sonrasında yaşananları şöyle aktardı:

“Plaka şefe iletiliyor, şef firmayı arıyor, firma da işçileri şantiyeye geri çağırıyor. İşçiler şantiyeye gittiğinde Saitoğlulları Firma Şefi Fikret Uruç, ‘Yanınıza gelen evet otobüsündekiler size referandumda kullanacağınız oyu sorduğunuza hayır demişsiniz doğru mu?’ diye sorulduğunda işçiler olayı doğruluyor. Uruç, ‘hepinizin işine son verildi, işi bırakın’ diyor. 8 işçinin aynı gün ilişiği kesiliyor.”

TOPBAŞ’A ÇAĞRI: İŞÇİLER BİR AN ÖNCE İŞLERİNE İADE EDİLSİN

İşçilerin işine son verilmesini faşizm olarak niteleyen CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, “İşçiler işlerine derhal geri dönmelidir. Bunun sonuna kadar takipçisi olacağım. Sürekli ekranlarda Almanya’ya Hollanda’ya faşizm nutukları atanları hatırlatarak İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’a çağrıda bulunuyorum, sadece Hollanda ve Almanya’da değil aynı zamanda Türkiye’de de İstanbul’dan Şile’ye kadar faşizm gelmiştir. Bunu şiddetle kınıyor ve işçilerin bir an önce işlerine iade edilmelerini istiyoruz” dedi.