İstanbul Tabip Odası'nın seçimleri 24 Nisan 2016 Pazar günü Sultanahmet'te gerçekleşti. Seçimi %58,44 oy alan ‘Demokratik Katılım Grubu’ kazandı.

“BİZE VERİLEN EMİR BÖYLE”

Seçim öncesinde, İstanbul’da birçok hekimin İl Sağlık Müdürlüğü ve Başhekimlikler aracılığı ile aranarak, seçime katılım durumları ve oyunu kimden yana kullanacaklarının sorulduğu ortaya çıktı.

İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü’nden aranarak, seçime katılıp katılmayacağı ve oyunu kimden yana kullanacağı sorulduğunda, bu durumun İl Sağlık Müdürlüğünü ilgilendirmediğini söyleyen ve neden böyle bir girişimde bulunduklarını soran doktor A.K.’ye “Bize verilen emir böyle” cevabı verildi.

KOALİSYON ÇÖKTÜ

İstanbul Tabip Odası seçimlerinde Demokratik Katılım Grubu’na karşı, koalisyon kuran İstanbul Hekim Dayanışması, Cumhuriyetçi Hekimler ve Toplumcu Hekimler seçimlerde kaybeden taraf oldu.

İstanbul Hekim Dayanışması %22,69, Cumhuriyetçi Hekimler %16,71, Toplumcu Hekimler ise %2,17 oranında oy aldı.

Demokratik Katılım Grubu’na karşı koalisyon yapan gruplar toplamda ancak %41,57 oy alabildi.

“LGBTİ YÜRÜYÜŞÜNE OMUZ VEREN YÖNETİMSİNİZ”

Seçimlerin olduğu saatlerde Demokratik Katılım Grubuna karşılık koalisyon kuran grubun içerisinden bir kişi, “Siz Beyoğlu’nda LGBTİ yürüyüşüne omuz veren yönetimsiniz” diyerek, eril ve cinsiyetçi söylemler üzerinden Demokratik Katılım Grubu’nu hedef aldı.

Bu söyleme karşı, oy kullanırken söz alan İncilay Erdoğan, “Bu iktidarın eril kafasına karşı bir kadın olarak tüm ötekiler için buradayım” diyerek tepki gösterdi.

Seçim sonrası Demokratik Katılım Grubu sevincini halaylarla kutladı. (Giray Poyraz)