Soner Aydın / Demokrat Haber

Aile Hekimleri sağlıkta yaşanan şiddet ile aile hekimlerine yönelik nöbet uygulamasına dair bir açıklama yaptı. Aile hekimleri adında konuşan Gürbüz Şen, “İçinde sağlık olmayan kendi bürokratlarının bile inanmadığı 'ne yapalım bakan bey böyle istiyor' denilen popülist sağlık politikalarına hayır diyoruz” dedi.

“HİÇBİR TEDBİR ALINMIYOR”

Aile hekimlerine yönelik nöbet uygulamasını kabul etmediklerini belirten Mersin Aile Hekimleri Derneği Başkanı Gürbüz ŞenHastalık paranoyası yaratılmış bir toplum yaratılmak istenmektedir. Daha fazla poliklinik daha fazla müşteri memnuniyeti yaklaşımından biran önce vazgeçilmelidir.  Bakan bey kızamık hortladı diye açıklama yapıyor, buradan uyarıyoruz yıllardır dikkatinizi çekmeye çalıştık bizi dinlememeye devam ederseniz kızamıkta, suçiçeği de hortlayacak, anne-bebek ölümleri de artacaktır. Aile hekimlerine Cumartesi günü nöbet adı altında mesai yazılmıştır. Defalarca uyardık yaşanacak sorunları bir bir anlattık, şiddete davetiye çıkarıyorsunuz ve hiçbir tedbir almıyorsunuz dedik” diye konuştu.

“HEKİMLERE PSİKOLOJİK BASKI UYGULANIYOR”

Mersin’de “Cumartesi nöbetleri için yapılan denetimler istatistik tutturma denetimleri olup, geç saatlerde ASM'lere gidilmekte, nöbetçiler telefonla çağrılmakta, ASM'yi aç bir imza at git mantığıyla yapılmaktadır” diyen Şen, “Denetlemeler sırasında içerden kilitli olan, kapısı kapalı olan ve herhangi bir sağlık hizmeti verilmeyen ASM'ler hakkında herhangi bir işlem yapılmamakta denetleme sonrası ASM'ler kapatılmaktadır. Bu duruma bilerek göz yumulmaktadır. Ayrıca verilen sağlık hizmetinin kalitesi de umursanmamaktadır. Hafta içi ASM aydınlatması, ortam ısılarından tutunda çöp tenekelerine kadar denetlenen ASM'lerde cumartesi günleri var-yok, yoksa çağır, olmadı yedekten çağır, ASM idareci hekimini çağır ASM'yi açtır denetimleri yapılmakta istatistik peşinde koşulmaktadır. Nöbetlere gitmeleri için nöbetçiler psikolojik baskı altına alınmakta ve idarenin zaten sorumluluğu olan işlemler tehdit unsuru olarak kullanılmaktadır” ifadelerini kullandı.

“ÖNLEM ALINMAZSA ÖLÜMLER ARTAR”

Mersin Aile Hekimleri Derneği olarak Mersin Halk Sağlığı Müdürlüğünü mesai denetimlerini savsaklamadan yapmaya davet eden Şen “İstatistik peşinde koşmayınız Mersinin her geçen gün artan sağlık sorunları için mesai harcayınız. Cumartesi günü yapılan poliklinik, verilen sağlık hizmetini açıklayınız veriler ellerinizde, ASM açtırarak kuruma ve bakanlığa şirin görünme denetlemelerinden vazgeçiniz. Her hafta yayınladığınız açık ASM istatistiğinin yanına yapılan poliklinik verilen sağlık hizmeti istatiğini de yayınlayınız. Suriye vatandaşlarının, kuzey ıraktan gelen savaş mağdurlarının sağlık sorunları için kalıcı tedbirler alınız. Uyarıyoruz şimdiden kalıcı tedbirler almazsanız kızamık, suçiçeği, şark çıbanı, anne-bebek ölümleri artacaktır. Mücadelemiz meslek ilkelerimiz, özlük haklarımız ve halkımızın hak ettiği sağlık hizmetini alması içindir” diye konuştu.