LİMTER-İş Sendikası'nın öncülüğünde Ada Tersanesi'nde 13 gündür sürdürülen direniş kazanımla sonuçlandı.

Sendika avukatı ve üst işveren şirket arasında yapılan protokol ile ödemesi gereken tutar Tuzla İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne teslim edildi. Karını artırmak için işçi ücretlerini yüksek gösteren taşeron firma, ücretleri işçilere ödenen asgari ücret düzeyine indirdikten sonra, ödemeler pazartesi ya da salı günü yapılacak.

İşçiler anlaşmanın ardından alkış ve sloganlarla dünden bu yana işgal eylemini sürdürdüğü vincin tepesinden indi. 5 işçi, "Tersane sizinle gurur duyuyor", "Direne direne kazandık" sloganlarıyla ifade vermek üzere karakola gitti.

Tersane önünde açıklama yapan LİMTER-İş Sendikası Genel Başkanı Kamber Saygılı, "Direnişimizi kazanımla sonuçlandırdık. Buradan çıkan sonuç: İşçilerin başaramayacağı hiçbir şey yoktur. İşçiler yarın başka bir tersanede işe başlayacak. Ancak buradan ders çıkartmazlarsa, aynı sömürüye maruz kalırlar. Dolayısıyla sendikalı olmazlarsa, örgütlenmezlerse, buradaki zafer yarım kalır" dedi.

'İNANMAK, DİRENMEK VE BİRLİK OLMAK'

Direnişin "İnanmak ve direnmek ile birlik olmanın" önemini gösterdiğini söyleyen Saygılı, "Birlikte hareket etmeseydik kazanmazdık. Bu kazanımda iki gündür üretim yapmayarak direnişe destek olan diğer tersane işçilerinin de payı var. Kazanımın kalıcılaşması için, direnen arkadaşların sendikamıza üye olması, örgütlü bir şekilde hareket etmesi gerekiyor" diye konuştu.

Sosyalist bir bakış açısıyla sendikacılık yaptıklarının altını çizen Saygılı, "İşçi sınıfına, kadınlara, gençlere inandığımız için buradayız. Bundan sonra da mücadelemizi sürdüreceğiz" dedi.

İşçiler açıklamanın ardından direniş çadırlarını sökerek, tersanenin önünden ayrıldı. (ETHA)