Türkiye Petrol Anonim Ortaklığı (TPAO) yan kuruluşu olan Türkish Petroleum İnternational Company (TPIC)'te çalışan 850 kişi iş akitlerinin bir mail yoluyla son verildiğini iddia etti.

Batman kent merkezi belediye önünde bir araya gelen yaklaşık 30 işçi yapılan durumu kabul etmediklerini ve bu konuya biran önce bir çözümün bulunması çağrısında bulundu. Toplanan kişiler adına gazetecilere açıklamalarda bulunan sondaj işçisi Sait Şen, iki kurum arasındaki mağdurların işçiler olduğunu belirterek, bu konun takipçisi olduklarını kaydetti.

Yılbaşı gecesi kendilerine kim tarafından gönderildiği belli olmayan mail ile işlerinin son verildiğini öğrendiklerini belirten Şen, "Bu mail ile 850 insan işsiz kaldı. Bu da yaklaşık olarak 5 bin aile ekmeksiz kalıyor demektir. Bu durum yaşanırken karşımızda hiçbir yetkili ve muhatap yok. Derdimizi kime anlatacağımızı bilmiyoruz. Bize her hangi bir şey söylenmedi. Petrol fiyatları bahane edilerek işimize son verildi. Biz burada mağduruz ve sesimizi kimseye duyuramıyoruz." diye konuştu.

Sol Portal’da yer alan habere göre; TPIC çalışanları olarak 6 Ocak günü büyük bir eylem yapacaklarını dile getiren Şen, şunları kaydetti: "Hukuki bütün haklarımızı sonuna kadar kullanacağız. Bize taşeron işçi deniliyor halbuki biz kamu sektöründe çalışıyoruz. Kar fırtına soğuk hava demeden bu vatanın yer altı kaynaklarını bulmaya çalışıyoruz. Karşılığı bu olmamalıydı. Şuan da hiçbir değerimizin olmadığını gördük. Düşük ücretle yaz kış demeden çalıştık. Çözüm sürecinden önce büyük sıkıntılar altında işimizi yapmaya çalıştık. Kimsenin ulaşamadığı yerlerde biz sondaj yaptık ve emek harcadık. Biz bunları yaptık istiyoruz ki herkes de bize destek çıksın. Biz şuan da mağduruz."

Eğer bir çare bulunmazsa işsiz olarak kahvehanelerde vakit geçireceklerini anlatan Şen, "Bu şekilde bir hayat yaşamak istemiyoruz. Üretime katkı sağlamak işimizi yapmak istiyoruz. Buna neden engel olduklarını anlamış değiliz." dedi.