Hekimler, hemşireler, dişhekimleri, teknisyenler, hastabakıcılar, ebeler, taşeron sağlık işçileri, psikologlar başta olmak üzere tüm sağlık ve sosyal hizmet çalışanları bugün iş bıraktı. Dün İstanbul'da düzenlenen panelde ise sağlıkçılar gezi süreci ve sokak sağlıkçılığını konuştu.

14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle düzenlenen eylemde sağlık çalışanları 10 acil taleplerinin yerine getirilmesini istiyor.

Türk Tabipleri Birliği Başkanı Prof. Dr. Özdemir Aktan, Tıp bayramı nedeniyle yaptığı açılamada “Halkın sağlığını korumayı önceleyen bir sağlık sistemi için alanlarda, omuz omuza görevde olmaya davet ediyoruz. Mücadelemiz insanca bir yaşam ve insanca bir sağlık hizmeti sunabilmek” dedi.

İstanbul Tabip Odası’da Tıp Bayramı nedeniyle dün Taksim Hill Otel’de bir panel gerçekleştirdi. Moderatörlüğünü Doktor Ali Çerkezoğlu’nun yaptığı panelde ‘Yaralıyı tedavi eden sağlıkçılara hapis yasalarının çıkarıldığı ve Ankara Tabip Odası yöneticilerine görevden alma davalarının açıldığı bir ortamda Gezi ve sokak sağlıkçıları’ tartışıldı.

Forum şeklinde gerçekleştirilen etkinlikte Taksim Dayanışması’ndan Mücella Yapıcı ‘Sağlık hizmetlerine gereksinim duyanlar açısından gezi süreci’ni anlattı. Ankara Tabip Odası Genel Sekreteri Doktor Selçuk Atalay, ‘Ankara Tabip Odası yöneticilerine açılan görevden alma davası’ hakkında bilgi verdi. İstanbul Tabip Odası İnsan Hakları Komisyonu’ndan İncilay Erdoğan ise ‘Gezi süreci ve sokak sağlıkçılığında İstanbul deneyimi’ni anlattı.