12. LGBTİ Onur yürüyüşü, 29 Haziran Pazar günü Taksim'de coşkuyla kutlandı.

Geçtiğimiz yıllara nazaran daha kalabalık olan LGBTİ Onur yürüyüşü, yine politik mesajlar verdi.

Yürüyüşe LGBTİ bireylerinin yanı sıra LGBTİ aileleri ve dostları da katıldı.

Bu sene Ramazan'a denk gelen LGBTİ Onur yürüyüşü bazı kesimlerin de olumsuz eleştiri yapmasına sebep oldu. Lakin, bütün bu olumlu/olumsuz eleştirilere rağmen çok renkli ve anlamlı bir gün olduğunu kabul etmek lazım.

Sosyalist/milliyetçi, muhafazakar/ateist, Kürt hareketi/ Türk solu, Ermeniler/ Azeriler vb. farklı kesimler ve ideojiler ya da ırkları ayırmaksızın, herkesi bir bayrak altında buluşturan bir yürüyüş oldu.

''BUNLAR HER SENE ÇOĞALIYOR''

Yürüyüş esnasında Beyoğlu esnafından ve çevrelerden de ''Bunlar her sene çoğalıyor'', ''bir de bu ülkede özgürlük yok derler, bunlara bakın hele'' gibi  trajikomik söylemlere de şahit olduk yürüyüş sırasında.

Evet, LGBTİ Onur yürüyüşü her geçen sene sayısını arttırmaya devam ediyor. Fakat, LGBTİ bireyleri bu ülkede zaten vardı. Bu zamana kadar görünürlüğünden endişe ettikleri için ya da politikleşemedikleri için bu kadar ses getiremiyorlardı. LGBTİ bireyler artık politikleşiyor ve görünürlüğünü arttırıyor. Her geçen sene bu sayının daha fazla artacağına da eminim.

Beyinleri fazla zorlamaya gerek yok, LGBTİ bireyleri kabulleneceksiniz. LGBTİ bireyler, gasp edilen yaşam haklarını için bu mücadeleyi her geçen yıl daha da arttırmaya devam ediyor, edecek.