''Bize, sorgusuz sualsiz biat eden cahil bir gençlik lazım değil...'' derken neyi kast ediyorsun reis?

Matematikten sıfır çekmekte mahirleşmiş yetiştirdiğin nesilden mi, imam eriğini papaz eriğine çeviren Tübitak ödüllü kuşaktan mı bahsediyorsun, yoksa Ak Gezen gençlikten mi ürküyorsun?

''Siyaset yolundaki başarımda böyle kaliteli arkadaş çevremin olmasının da çok büyük payı var'' derken Arınç'tan mı, Gül'den mi, Numan'dan mı, Berat'tan mı, Soylu'dan mı, Bahçeli'den, Kemal'den mi, yoksa Metiner'den mi bahsediyorsun?

''Son 14 yılda klavyelerin, tabelaların, harflerin, kelimelerin üzerindeki birçok yasağı biz kaldırdık'' derken kastın nedir, Kürtçenin kü’sundan mı, yoksa Arapça tabelalardan mı bahsediyorsun?

Dünyanın en çok siyasi tutsağı, en çok gazeteci tutsağı senin yönettiğin ülkede değil mi? Fikir özgürlüğünden mi bahsediyorsun, açtığımız her kanalda neden sadece sen varsın, neden bütün gazeteler senin sesin mesela, hiç gülmüyor musun bu söylediklerine?

''On yıllardır yazı ve fikir hayatımıza musallat olan tek tipçi, vesayetçi anlayış yerine farklılıkları zenginlik olarak gören, düşüncenin önünü açan bir bakış açısını biz ikame ettik.'' derken cidden amacın nedir, farklılıktaki zenginlik derken her okulu imam hatip okuluna çevirebilme özgürlüğünden falan mı bahsediyorsun, sen hangi ülkenin vatandaşısın?

''Düşünce ve ifade özgürlüğünü sadece kendi düşüncelerini ifade edilebilmesi olarak görenlerle elbette anlaşamadık, anlaşamayız. '' derken kendi kendine mi karşı geliyorsun, kendinle mi kavga ediyorsun?

''Münazara medeniyetimizde taktir ve teşvik edilmiştir'' derken Amerikan başkan adaylarının televizyona çıkıp tartıştığı programlardan mı bahsediyorsun, Muhteşem yüzyılda beğenmediğin yerler vardı Diriliş daha mı iyidir diyorsun, Acunun sunduğu programları çok mu izliyorsun, yoksa sen kendine mi Fransızsın?

Lütfen seni anlayan biri bize senin mealini yapsın da anlayalım, malum kutsal kitap gibi bir adamsın!