Yeni bir projem var. Projem çok eski ama uygulamaya geçme cesaretim yeni. Çocukluğumdan beri gazeteci ve yazar olmak istedim. Hatta bu nedenle Türk Dili ve Edebiyatı okudum. Üniversite yıllarımda da Yaratıcı Yazarlık kavramı ile tanışmakla kalmayıp Türkiye’nin ilk üniversite bünyesindeki Yaratıcı Yazarlık derslerini Gonca Gökalp’in sınıfında aldım. Bu benim için iyi bir alt yapı oldu. Derslerin ardından yaratıcı yazarlık kursuna veya atölyesine gitmeye ihtiyaç duymadığım gibi, çok sevdiğim hocam Gonca Hanım’dan sonra diğer yaratıcı yazarlık dersleri, atölyeler bana (biraz üstten bir bakışla) yeterli akademik düzeyde gelmedi

Üniversite yıllarında Amerika’da kurslar vardı fakat üniversitede Yaratıcı Yazarlık Bölümleri yeni açılıyordu. Mevcut bölüm sayıları bir elin parmağını geçmiyordu. Türkiye’de de hâlâ üniversite bazında bölüm yok fakat Samsun 19 Mayıs Üniversitesi’nde Yaratıcı Yazarlık Uygulama ve Araştırma Merkezi Kuruldu. Sanırım bu merkez, bölümler kurmanın altyapısını oluşturuyor. Müjdat Gezen Sanat Merkezi’nde yeni olarak bir Yaratıcı Yazarlık Bölümü kuruldu fakat o da esasında resmi olarak bir kurs.

Kardeş bölüm olarak adlandırdığım Dramatik Yazarlık bölümü ise yenileri açılmadıysa şu anda 4 üniversitede (Atatürk, 9 Eylül, Uludağ, İstanbul) var.

Benim üniversitedeki hayalim ise Yaratıcı Yazarlık veya Yazma Akademisi kurmaktı. İçindeki bölümler ise Senaryo Yazarlığı Bölümü, Kurmaca Yazarlık Bölümü, Oyun Yazarlığı (Dramatik Yazarlık) Bölümü gibi lisans düzeyinde eğitim veren özel bir üniversite kurmaktı. Beş parasız bir üniversite öğrencisi için doğrusu sınırsız ve yaratıcı bir hayal!

Neyse, bu sene biraz işsizlikten biraz da artık kendimi hazır hissetmemden dolayı bu büyük hayal için küçük bir adım attım: Yaratıcı Yazarlık Kampı organize ettim. Eposta ile ulaştığım sevdiğim yazar Mario Levi de bu hayalim için destek olmaya söz verdi ve kampın bir gününe katılmayı kabul etti.

Ayrıca yaratıcı yazarlık çalışmaları ve yazarlar için bilgi kaynağı olmasını umduğum ve domainini yıllar önce satın aldığım yaraticiyazarlik.net sitesini de yayına aldım. Günden güne gelişiyor ve gelişecek.

Belki siz de ziyaret etmek istersiniz…