Her yıl Eylül ayında düzenlediği etkinliklerle yeni telefon model ya da modellerini tanıtan Apple, bu yıl da geleneği bozmuyor. Firma resmi bir açıklama yapmasa da bütün işaretler Eylül ayında yeni bir ürünün tanıtılacağını gösteriyor.

Firmaya yakın kaynaklara göre bu yılki etkinlik 9 Eylül tarihinde düzenlenecek. ABD’nin saygın yayınlarından Business Insider’ın haberine göre Apple muhtemel ismi iPhone 6s olacak yeni modelini 9 Eylül’de düzenleyeceği etkinlikte tanıtacak. 

Habere göre Apple bu etkinlikte sadece yeni iPhone modelini tanıtmayacak. Firma aynı zamanda yeni Apple TV ve iPad Pro modellerinin tanıtımını da bu etkinlikte yapacak.

BÜYÜK BİR YENİLİK BEKLENMİYOR

Son yıllarda birçok üreticinin yaptığı gibi her yıl yeni telefon çıkaran Apple, bu telefonların tasarımını 2-3 yılda bir yeniliyor. Muhtemel ismi iPhone 6s olması beklenen telefonun iPhone 6 ile benzer bir tasarıma sahip olacağı tahmin ediliyor. Telefonda Apple’ın Force Touch adını verdiği dokunma şiddetini algılama özelliği, daha gelişmiş kamera ve daha hızlı A9 işlemci bulunması bekleniyor.

Resmi bir açıklama yapılmasa da iPhone 6s’in önceki modelde olduğu gibi daha büyük ekranlı Plus sürümünün de bulunacağı tahmin ediliyor.  (Al Jazeera Türk)