Hacker grubu Anonymous, yaklaşık 10 günden beri düzenlediği saldırıları Türkiye’deki kontrol ettiği bilgisayarlarla gerçekleştiriliyor. DDos taktiği adı verilen yöntemle 50 bin civarında bilgisayar, sahiplerinin haberi olmadan saldırıda bulunuyor. 

Şu ana kadar birçok web sitesinin fişini çekmeyi başaran Anonymous’un saldırılarının arkasında ise ’DDoS’ (Denial of service attack) taktiği bulunuyor.

DDoS TAKTİĞİ NEDİR?

Peki bu DDoS taktiği nedir? DDoS saldırıları, internet sayfalarına kapasitesinin çok üzerinde trafik gönderilmesinden ibaret. Yani dünyadaki bir sürü bilgisayar aynı anda saldırı yapılan internet adresine girmeye çalışıyor. Böylece gerçekten internet sitesine girmek isteyen kullanıcılar aşırı trafik nedeniyle siteye ulaşamıyor.

Yüzbinlerce bilgisayardan aynı anda saldırının yapılması ise kullanıcıların haberi olmadan bilgisayarlarına yüklenen bir yazılımdan kaynaklanıyor. Güçlü bir koruma duvarı olmayan dünyadaki tüm bilgisayarlar bu yazılımdan etkilenebilir.

Bu sizin bigisayarınız bile olabilir! İnternetteki birçok farklı siteden indirilen dosyalarla beraber gelen bu yazılımlar, bigisayarlarınızı ‘zombi bilgisayar’a çeviriyor. Bu zombi bilgisayarlar Anonymous’un ‘bot-net’ adındaki ağını oluşturuyor.

‘Bot-net’ ise Anonymous’un yüzbinlerce bilgisayarı tek bir komut ile harekete geçmesini sağlıyor. ‘Saldır’ komutu geldiği an Türkiye’nin günlerdir etkilendiği siber saldırı atağı başlamış oluyor. Sizin, benim ya da farkında olmayan yüzbinlerce insanın bilgisayarı bu komut ile harekete geçiyor ve Anonymous grubunun hedefine yönelmesini sağlıyor.

Hürriyet'in haberine göre Türkiye’de Anonymous kontrolünde 50 bin bilgisayar bulunuyor. Bu bilgisayarlarda Anonymous’un Türkiye’ye yönelik son dönemlerde yaptığı saldırılarda etkin olarak kullanılıyor. Siber savunma amaçlı yurtdışından gelen internet trafiği belli oradan kapatılsa bile Türkiye’deki zombi bilgisayarlar Anonymous tarafından saldırıda kullanılabiliyor.